Cel mai bun aspirator

res_f2c7767a5267728ef4169ecf94506c1e_full

CEL MAI BUN ASPIRATOR: CRITERII/SFATURI DE ALEGERE

Una din cele mai frecvente nelamuriri pe care o au cumparatorii face referire la tipul de depozitare a deseurilor: cu sac si fara sac. Fiecare modalitate are plusurile si minusurile sale. Astfel, aspiratoarele cu sac au o capacitate de absorbtie mai mare decat aspiratoarele fara sac. La asta se adauga curatarea mai rara a spatiului de depozitare, iar daca utilizati saci de unica folosinta, curatarea aspiratorului are loc fara expunerea la praf.
Pe de alta parte, aspiratoarele fara sac au intretinere mai ieftina si ofera vizibilitate asupra gradului de umplere a recipientului.
Urmatorul aspect care necesita atentia dvs, este puterea aspiratorului. Aici, producatorii de multe ori „mint”, sau mai bine spus, ascund adevarul, scriind pe aspiratoare puteri de mii de wati. Sa stiti ca de obicei, aceasta inscriptie este o modalitate de a arunca praf in ochi, mult mai importanta fiind puterea reala de absorbtie a apiratorului. Spre exemplu, un aspirator cu puterea nominala de 1600 w, poate avea o putere de absorbite de 320 w, iar unul ce are pe capac scris 1200 w, s-ar putea dovedi in realitate mai eficient, producand o putere de absorbite de 350 w.
Un alt lucru de asemenea important este eficienta energetica a viitorului aspirator. Aparent, solutia e simpla, cel mai bun aspirator e unitatea cu cel mai redus consum de curent. Dar nu e chiar asa. Consumul de curent se afla intr-o proportionalitate inversa cu puterea aspiratorului. Cu alte cuvinte, e necesar sa gasiti un compromis intre capacitatea de absorbtie si curentul consumat.

CEL MAI BUN ASPIRATOR PENTRU CASA:

1. Beko BKS3210T –  probabil cel mai bun aspirator pentru casa dupa raportul calitate/pret. Anume el se poate lauda cu un consum de curent mic, avand si o putere de absorbtie foarte buna (350w). Beko BKS3210T este un aspirator cu sac, cu o capacitate de stocare de 5,5 litri. Mai mult, produsul permite reglarea puterii, asta fiind si cauza silentiozitatii sale. Nu mai putin important este faptul ca pentru performantele sale, aspiratorului Beko are un pret foarte bun, care de cele mai multe ori nu depaseste 400 lei, insa cu un pic de noroc, puteti il gasi si la promotie.

2. Samsung VCC44E0S3B – locul 2 in clasamentul ce desemneaza cel mai bun aspirator. Samsung VCC44E0S3B are un motor cu o putere maxima de 1500 W, insa puterea de absorbtie este de 320 W. Totusi, aspiratorul se descurta foarte bine, iar daca avem in vedere pretul mic de achizitie si faptul ca nu va fi necesara cumpararea sacilor, intelegem cum acest aspirator s-a clasat pe pozitia cu numarul 2.

3. Philips Performer Expert FC8725/09 – un aspirator cu sac, extraordinar. Spunem asta pentru ca produsul Philips este foarte silentios, are probabil cel mai mic consum de energie si totodata, este incredibil de eficient atat pe suprafete dure cat si pe covoare. Mai mult, sistemul de evacuare complex cu filtru Hepa 13 lasa aerul din incapere foarte curat, iar raza de actiune de 11 m, nu va permite vreunei particule de praf sa ramana „neprelucrata”. Philips Performer Expert FC8725/09 ar fi putut deveni cel mai bun aspirator pentru casa, insa are o mica problema: pretul destul de mare.

4. Philips Performer Active FC8527/09 – este un aspirator ce seamana destul de mult cu ocupantul locului 3. Ar exista unele diferente: aspiratorul de pe locul 4 consuma ceva ma multa energie, are o sistema de filtrare a aerul evacuat ceva mai simpla, sacul are un volum de 4 litri (produsul de pe locul 4 are 5 litri) si, cel putin noua, ni s-a parut mai putin eficient decat unitatea Performer Expert. Din plusuri, enumeram telecomanda wireless de pe tubul telescopic ce permite reglarea setarilor de aspirare fara a va apleca si nu in utilimul rand, pretul mai mic.

5. Bosch BGL3A132 – ocupa locul 5 in clasamentul pentru cel mai bun aspirator. Printre avantajele sale se numara: capacitatea de curatate buna, silentiozitatea, sacul de 4,3 litri si consumul de curent electric mic. Totusi, am observat ca daca pe suprafete dure Bosch BGL3A132 face o treaba foarte buna, atunci pe covoare nu se descurca la fel de bine, avand parca nevoie de ceva mai multa putere. Plus la asta, dupa parerea noastra, pretul de achizitie pentru acest aspirator este cam mare.

 

Cel mai bun aspirator

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *