Cele mai vizitate orase din Europa

maugli-l-vintage-collage-european-travel

Londra

Capitala britanica si cel mai mare oras din Uniunea Europeana, Londra ocupa locul doi in clasamentul celor mai vizitate metropole din intreaga lume. Este un loc al simbolurilor faimoase in toate colturile mapamondului si reuseste sa se mentina in fruntea clasamentului.

15,9 milioane turisti internationali.

Paris

Paris are unul dintre cele mai puternice branduri din lume din punct de vedere turistic. Considerat a fi „Capitala Romantismului” la nivel mondial, Paris are mai multe supranume, cel mai cunoscut fiind „Orasul Luminilor” – initial aceasta a provenit de la importanta sa in domeniul educational, pe parcursul Luminimului, insa ulterior denumirea a ramas datorita iluminarii stradale.

13,9 milioane turisti internationali

Istanbul

Metropola ce se intinde pe doua continente a reusit, de-a lungul secolelor, sa isi mentina importanta pe scena internationala. Turistii din intreaga lume vin aici atrasi de atmosfera incarcata de istorie si de farmecul aparte al acestui oras, fondat in urmă cu peste 2.700 ani.

10,4 milioane turisti internationali

Barcelona

Cea mai cunoscuta metropola a Spaniei, Barcelona s-a bucurat de o dezvoltare spectaculoasa in ultimii 20 de ani. Frumusetea orasului si implicarea autoritatilor au propulsat Barcelona intre cele mai vizitate orase din lume, in special dupa Jocurile Olimpice din 1992.

8,4 milioane turisti internationali

Milano

Considerat a fi cel mai elegant si cel mai stilat oras al Italiei, este in acelasi timp extrem de important in sistemul economic mondial, fiind motorul financiar, comercial si industrial al tarii. Al doilea mare oras italian atrage turistii de peste hotare datorita arhitecturii deosebite, insa si datorita faptului ca este recunoscut la nivel mondial ca fiind capitala modei si a design-ului.

6,8 milioane turisti internationali

Roma

Roma este orasul cu cele mai multe obiective turistice din lume, aici putand fi admireate la tot pasul vestigii arheologice, opere de arta sau cladiri istorice. Denumita „Orasul celor sapte Coline” sau „Orasul Etern”, Roma imbina cu succes facilitatile unei metropole moderne cu farmecul unui oras din antichitate, oferind turistilor o atmosfera unica.

6,7 milioane turisti internationali

Amsterdam

Amsterdam este unul dintre primele cinci centre financiare ale Europei, astfel ca este extrem de dezvoltat sectorul turismului in interes de afaceri – capitala olandeza este preferata de numeroase multinationale pentru organizarea diferitor conventii si evenimente. Insa nu este de neglijat nici numarul vizitatorilor veniti in concediu, atrasi atat de obiectivele turistice, cat si de viata de noapte.

6,3 milioane turisti internationali

Viena

Capitala Austriei este inclusa constant in clasamentul oraselor cu cel mai ridicat nivel de trai din întreaga lume, fiind in acelasi timp caminul principalelor sedii a numeroase organizatii importante pe plan international (ONU, OPEC etc.). Vizitatorii apreciaza restaurantele de clasa mondiala, precum si numeroasele obiective turistice.

5,4 milioane turisti internationali

Madrid

Capitala si cel mai mare oras al Spaniei, acesta nu are o reputatie la fel de faimoasa ca si Barcelona, insa este una din marile atractii turistice ale tarii. Numarul ridicat de vizitatori se datoreaza, in mare parte, faptului ca Madrid este un important centru international de conventii si intalniri de afaceri. De asemenea, in capitala spaniola se organizeaza anual numeroase evenimente culturale si sportive.

4,7 milioane turisti internationali

Praga

Capitala ceha inca mai detine numeroase cladiri istorice, iar autoritatile s-au implicat in reconsolidarea a peste 600 de astfel de constructii, investind sume importante in modernizarea si renovarea orasului. Praga se mandreste cu numeroase zone incluse in patrimoniul cultural UNESCO, astfel ca, in ultimii ani, numarul turistilor a crescut semnificativ.

4,4 milioane turisti internationali

Cele mai vizitate orase din Europa

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *