Cel mai bun robot de bucatarie

bosch-mcm4100.7649412

 

Robotul de bucatarie joaca rolul unui asistent in timpul gatitului. Acesta poate marunti/felia/stoarce produsele intr-un timp record sau cel putin mult mai scurt decat ar fie nevoie pentru aceeasi operatiune dar facut cu un cutit simplu. Cu alte cuvinte, robotul de bucatarie este menit sa reduca substantial timpul necesar gatitului, maruntirea morcovilor si a cepei pentru o tocanita ori un sos va dura maxim 30 de secunde.

CEL MAI BUN ROBOT DE BUCATARIE:

1. Bosch MCM4100 – putere 800W, bol de 1,5 litri, blender de 1.25 litri, capacitate framantare 1 kg, 7 accesorii pentru framantare, maruntire, stoarcere si ventuze pentru fixare. Dupa parerea noastra Bosch MCM4100 este cel mai bun robot de bucatarie dupa raportul calitate/pret. Motorul puternic poate marunti legumele si fructele pana la starea de pasta, iar daca doriti, puteti pregati creme, maioneza si chiar framanta aluat. Bosch MCM4100 e un pic mai zgomotos decat rivalii sai, dar avand in vedere calitatea executarii, numarul accesoriilor, carcateristicile tehnice si pretul, am considerat noi ca putem face abstractie de nivelul mai mare de zgomot produs de aparat.
2. Philips Viva Collection HR7761/00 – putere 750W, capacitate bol 1,5 litri, capacitate blender 1 litru, capacitate framantare 0,5 kg, 9 accesorii. Philips HR7761/00 ar fi putut deveni cel mai bun robot de bucatarie, insa puterea mai mica a motorului si volumele ceva mai reduse a vasurilor/bolurilor din dotare l-au clasat pe locul 2. In rest insa, robotul Philips este demn doar de laude. Mai mult, minusurile enumerate mai sus, sunt compensate de un pret mai mic.

3. Moulinex Masterchef FP521G – putere 750W, capacitate bol 2 litri, capacitate blender 1,25 litri. FP521G este unicul reprezentant Moulinex din top-ul ce desemneaza cel mai bun robot de bucatarie. Aparatul este inzestrat cu 6 accesorii ce ofera in total 21 de functii de prelucrare a alimentelor. A fost plasat pe locul 3 in clasament din cauza lipsei storcatorului de citrice, pretului peste rivali si pentru ca filtrul stocatorului de fructe se bate destul de repede produsul final amintind mai degraba un nectar cu multa pulpa decat un suc de fructe. Cu toate astea, robotul Moulinex Masterchef FP521G ramane un produs de exceptie ce il recomandam fara niciun dubiu.
4. Philips HR7627/00 – putere 650W, capacitate bol 1,5 litri, capacitate framantare 500 grame. Philips HR7627/00 este cel mai ieftin produs din top-ul ce desemneaza cel mai bun robot de bucatarie. Aparatul este de cele mai multe ori accesibil pentru 270-280 ron .Pretul mic presupune insa si un numar de accesorii si optiuni mai mici. In cazul lui Philips HR7627/00, robotul nu poate fi folosit pentru stoarcerea fructelor, iar capacitatea de framantare a aluatului este destul de limitata. In schimb puteti utiliza aparatul pentru maruntirea rapida a fructelor, legumelor si a carnii, pentru prepararea de frisca si sosuri etc. Cu alte cuvinte Philips HR7627/00 este un robot de bucatarie foarte bun pentru pretul sau.

5. Tefal MasterChef Gourmet QB200 – putere 700W, capacitate bol 3,5 litri, 4 viteze, 3 accesorii. Incepem cu lucrurile bune. Tefal MasterChef Gourmet QB200 este un aparat executat foarte bine, cu un bol foarte mare si motor puternic. Totusi, acesta a fost clasat doar pe locul 5 in top-ul ce numeste cel mai bun robot de bucatarie. Asta pentru ca Tefal MasterChef Gourmet QB200 nu poate fi folosit pentru maruntirea alimentelor ori stoarcerea legumelor si fructelor. Aparatul este destinat prepararii aluaturilor, cremelor si produselor de patiserie.

Cel mai bun robot de bucatarie

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *