Cel mai bun aragaz pe gaz

studiocasafe9060-antracit

Cel mai bun aragaz pe gaz ramane pentru multi varianta ideala cu ajutorul careia sa gateasca. Avantajele unui aragaz pe gaz bun sunt urmatoarele: se pot manipula mai usor, nu necesita impamantarea unei prize speciale, ca in cazul cuptoarelor electrice.

Pretul – un al punct forte – porneste de la 500 lei si depaseste 2000 lei, in functie de caracteristici si producator.

Daca doresti insa un model care sa imbine tehnologia si clasicul – poti opta pentru un aragaz a carei plita sa functioneze pe gaz, dar cuptorul sa fie electric sau chiar pentru modele incorporabile: o plita electrica / cu inductie si un cuptor electric. Desigur pentru oricare dintre aceste variante trebuie sa te pregatesti cu o investitie mai mare.

Cum aleg cel mai bun aragaz pe gaz?

Chiar daca toate modelele par identice, sunt cateva aspecte esentiale la care trebuie sa fii atent pentru a alege cel mai bun aragaz pe gaz, precum: numarul si puterea arzatoarelor, design-ul si dimnesiunea, sistemele de siguranta si ce alte catacteristici iti ofera – care sa te ajute cand gatesti.

1. Numarul si puterea arzatoarelor

Majoritatea modelelor au 4 arzatoare – unul mic, doua medii si unul mare. Desigur in situatia in care cauti un model mai mare, gasesti aragaze ce functioneaza pe gaz si cu 5 – 8 ochiuri, desigur care au o dimensiune pe masura. Puterea arzatoarelor este foarte importanta, cu cat aceasta este mai mare cu atat mancarea o sa fie incalzita mai rapid. Puterea variaza intre 1kW – pentru arzatorul mic si pana la 3 kW pentru arzatorul cel mare. O putere mai mare a arzatoarelor iti va asigura o temperatura ridicata a focului, adica mancarea o sa fie gatita o idee mai repede.

Atentie unde sunt dispuse treptele de putere, acestea trebuie sa fie mereu la indemana, dar in acelasi timp cat mai departe de caldura.

2. Design-ul si dimensiunea

Avand in vedere ca iti doresti cel mai bun aragaz pe gaz, care sa il inlocuiasca pe cel vechi, vei avea nevoie de un model cu o dimensiune aproximativ la fel, care sa ocupe locul vechiului aparat. Referitor la design – majoritatea modelelor au o line clasica / standard, insa sunt cateva elemente ce le pot diferentia, cel mai accentuat fiind culoarea.

Dupa cum ziceam mai sus, dimensiunea este influentata de numarul arzatoarelor. Insa mai este un aspect de luat in calcul: capacitatea cuptorului. Majoritatea modelelor au o capacitate pornind de la 30 L si depasind peste 70 L.

3. Sistemele de siguranta

Multe accidente s-au petrecut in trecut din cauza aragazului uitat aprins. In prezent toate modelele sunt prevazute cu supape speciale, ce opresc imprastierea gazului in situatia in care ochiul sau chiar in cuptor nu s-a aprins flacara, fapt ce este ‘verificat’ prin temperatura emisa. Altfel spus, daca ochiul nu se incalzeste, supapa opreste gazul.

Acest lucru este valabil si in situatia in care este oprit gazul si ulterior repornit.

4. Alte caracteristici

Cel mai bun aragaz pe gaz trebuie sa iti ofere o serie de functii si sisteme care sa te ajute la gatit:

Aprindere electrica – functie foarte utila ce previne riscul acidentarii in timp ce aprinzi un ochi, inclusiv pentru copii este mai usor – in special daca abia au invatat sa foloseasca aragazul;

Timmer – avem foarte multe de facut zi de zi, prin urmare cui nu i s-a intamplat sa lase mancarea pe foc mai mult decat trebuie? Un aragaz cu timmer te va anunta cand s-a scurs perioada de gatit, prin urmare poti servi masa;

Grill / rotisor – daca nu doresti sa faci investitia intr-un gratar electric si mai ales daca tot schimbi aragazul, recomand sa achizitionezi un model cu grill si rotisor, pentru a le oferi celor dragi cele mai bune gratare, mai ales ca astfel le asiguri si un mod sanatos de preparare a carnii;

Termostat – pentru cuptor aceasta este o functie utila, cu ajutorul careia vei putea monitoriza temperatura din interior, mai ales ca in cazul prajiturilor acest lucru este important.

5. Garantia si instalarea

Garantia unui aragaz pe gaz este de minim 2 ani, timp in care producatorul iti asigura services in cazul in care ai probleme. Atentie mare la instalarea aragazului, aceasta trebuie facuta de o persoana autorizata care sa puna la punct toate sistemele de siguranta.

Cel mai bun aragaz pe gaz

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *