Cea mai buna masina de spalat cu uscator

1

Cea mai buna masina de spalat cu uscator incorporat este o achizitie practica in situatia in care ai un program incarcat, prin urmare dispui de cateva ore pe saptamana pentru treburile casnice.

Alte avantaje in achizitionarea unei masini de spalat cu uscator incroporat sunt: in primul rand de spatiu – fata de doua masini – una de spalat si un uscator de rufe separat, in al doilea rand este mult mai practic din punct de vedere al banilor – pretul pentru un astfel de electrocasnic, porneste de la 1900 lei, iar in functie de caracteristici si producator, depaseste 4000 lei.

Desigur exista si un dezavantaj major al unei singure masini cu ambele programe – faptul ca va dura mai mult timp pana sunt gata hainele, adica ciclul de spalare + uscare este mai mare.

Utilitatea unui uscator – indiferent daca il achizitionezi separat sau ca functie la masina de spalat, este notabila mai ales pe timp de iarna cand hainele se usuca mult mai greu – nici nu s-au uscat, dar mai ai altele de intins.

Cum aleg cea mai buna masina de spalat cu uscator?

Cand alegi cea mai buna masina de spalat cu uscator incorporat, trebuie sa fii atent atat la caracteristicile de spalare cat si de uscare precum: programe, viteze de centrifugare, capacitate, senzori spuma / incarcare / apa si mai ales filtre. In cazul uscatorului este recomandat sa verifici existenta unui senzor de umiditate / termostat.

1. Capacitate

Capacitatea este o alegere personala, pentru familii mari de 4 – 5 membrii se recomanda o masina de spalat care sa ofere o capacitate de 5 kg- 8 kg, astfel incat sa poti spalat mai multe haine in acelasi ciclu. In prezent masinile de spalat avansate au un senzor de incarcare ce vor seta automat cantitatea de apa si detergent folosita in functie de cat de incarcat este aparatul. Chiar daca astfel de modele sunt ceva mai scumpe, pe termen lung se amortizeaza.

Atentie – capacitatea de spalare este mai mare de regula, fata de cea de uscare, in medie cu 2 kg.

2. Programe si viteze de centrifugare

Programele si viteza de centrifugare sunt doua aspecte de urmarit la o masina de spalat buna. Chiar daca acestea au programe prestabilite (intre 10 – 25) pentru diferite tipuri de tesaturi, trebuie sa ai libertate sa setezi temperatura apei si viteza de centrifugare, independent de programul ales.

De asemenea este recomandat sa verifici si programele uscatorului – acestea sa fie potrivite tuturor tesaturilor: bumbac, haine ‘sensibile’, jeans, sport sau chiar lana.

3. Senzor de umiditate sau termostatul

Uscatoarele – pentru a ‘stii’ cand sa se opreasca au un termostat intern sau un senzor de umiditate, ce le atentioneaza / opresc in momentul in care hainele sunt uscate. De regula se recomanda achizitionarea unui aparat cu senzor de umiditate, intrucat acesta este cu mult mai eficient.

In situatia in care senzorul nu este bun sau termostatul nu isi face treaba, este posibil sa strici hainele, intrucat uscatorul o sa functioneze la temperaturi prea mari si in continuu, ceea ce poate afecta rufele.

4. Consum si nivelul de zgomot

Consumul de apa si energie sunt doi indicatori importanti de performanta ai unei masini de spalat cu sau fara uscator. De regula recomand sa achizitionezi o masina de spalat care sa consume sub 50 l / ciclu de spalare si sa faca parte cel putin din clasa energetica A.

Clasa energetica a uscatorului este de regula prezentata separat, iar pentru a proteja buzunarul, la fel este bine sa alegi un model din clasa A.

Nivelul de zgomot este din pacate inca un dezavantaj al masinilor de spalat, intrucat acestea sunt aparate destul de galagioase, in special la final – programul de centrifugare. Atunci cand ai de ales dintre mai multe modele, ia in calcul sa acorzi un punctaj mai mare aparatului ce are un nivel de zgomot mai redus.

5. Garantia si instalarea

O masina de spalat cu uscator trebuie sa aiba o garantie de minim 2 ani, timp in care producatorul sa iti puna la dispozitie services in situatia in care ai probleme cu masina. De asemenea atentie si de la ce furnizor achizitionezi, recomand mereu sa cumperi de pe un site care sa iti puna la dispozitie un curier gratuit care sa ridice produsul de la tine de acasa daca acesta se defecteaza sau nu esti multumit de performante.

Cea mai buna masina de spalat cu uscator

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *