Cel mai bun panou radiant pentru incalzire

panouri_radiante_41776

Printre zecile de sisteme de caldura, doresc azi sa iti prezint cum sa alegi cel mai buna panou radiant pentru incalzire. De ce panou radiat? Simplu: fata de alte sisteme, acestea se incalzesc foarte repede, au o capacitate mare – ce face fata incaperilor de dimensiune midie / mare, se monteaza usor de perete sau tavan – fiind un sistem electric poate sa fie pus rapid in functiune.

Acestea sunt avantajoase si pentru persoanele ce au case neracordate la gaze sau la sisteme comune de incalzire. Pretul pentru un astfel de aparat porneste de la 400 lei, iar in functie de putere, producator, depaseste 2000 lei.

Cum aleg cel mai bun panou radiant pentru incalzire?

Alegerea unui sistem de incalzire se face in primul rand in functie de suprafata ce doresti sa o incalzesti, avand acest aspect in minte poti opta pentru un model cu o anumita putere, si sa mergi mai departe urmarind alte caracteristici precum: tipul de control, design si dimensiune, tip de rezistenta, grad de protective si sisteme de siguranta.

1. Dimensiunea camerei – puterea

Este recomandat cand alegeti in sistem de incalzire, in functie de tipul de izolatie a locuinte, acesta sa acopere 30 W – 70 W/mp. Prin urmare daca ai o incapere de 20 mp, cu o izolatie medie calculul este: 20mp x 50 W/mp = 1000 W putere este necesara pentru a face fata spatiului.

Ce mai trebuie sa iei in calcul este ca o putere mai mare, o sa genereze un consum pe masura. Prin urmare alege un model care are trepte de putere ajustabile, in functie de confortul ce doresti sa il ai in locuinta, sau chiar un model cu termostat – care sa porneasca / inchida aparatul, mentinand temperatura constanta.

2. Comoditate – panou de control

Un alt plus al unui panou radiant pentru incalzire – este faptul ca poate sa fie instalat pe perete sau chair in tavan. Indiferent de optinunea ta, dar mai ales pentru a doua varianta este recomandat sa alegi un model cu telecomanda si dupa cum am mentionat mai sus chiar cu termostat.

Nu uita sa verifici sistemele de siguranta ale aparatului, doua dintre acestea nu trebuie sa lipseasca: auto-inchidere – in situatia in care aparatul se supraincalzeste in interior, protectie anti-inghet, mai ales daca achizitionezi un panou radiant pentru incalzirea casei de vacanta.

Pentru o eficienta sporita alege un model cu tip de rezistenta ceramic, cermica avand o serie de proprietati indispensabile atunci cand doresti un sistem de incalzire bun.

3. Design – dimensiune

Panourile radiante nu sunt cele mai aspectoase sisteme de incalzire, insa ofera o eficienta ridicata – pentru un efect scontat al design-ului alege o plasma electrica. Vei avea nevoie insa sa aloci ceva spatiu pentru pentru un panou radiat, intrucat cu cat puterea creste si locul ce il va ocupa viitoarul aparat este mai mare.

4. Garantia

Un panou radiant pentru incalzire, trebuie sa aiba o garantie de minim 2 ani, timp in care sa te bucuri de calitate si mai ales de rezultate calde. Atentie insa si de la ce furnizor achizitionezi, mereu recomand sa cumperi electronice sau alte aparate doar din locuri care sa iti inspire incredere, chiar daca este un pret mai mare cu cativa lei. Astfel te asiguri ca produsul achizitionat nu este un fals, dar mai ales ca poti returna fara mari batai de cap aparatul daca esti nemultumit de calitate.

Cel mai bun panou radiant pentru incalzire

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *