Cel mai bun scaun auto pentru copii

joie_stages_3

Care este cel mai bun scaun auto pentru copii? Pe langa asta, vom propune si cateva sfaturi practice pentru o alegere corecta.
De multe ori, in trafic, putem vedea cum un copil se plimba liber prin habitaclul masinii ori sta lipit de unul din geamuri. Prin urmare e usor de inteles ca orice franare brusca, nemaivorbind de un accident poate avea urmari fatale pentru micut. Astazi, transportarea copiilor in brate nu este in niciun caz acceptabila. Asta din cauza traficului mai incarcat, dar mai ales din cauza vitezelor crescute. In plus, statistica le bate pe toate – peste 40% din pasagerii mici primesc traume in timpul accidentelor rutiere. Anume din acest motiv este absolut necesara achizitia unui scaun auto. Iar pentru a alege produsul cel mai bun, cititi materialul ce urmeaza.

CEL MAI BUN SCAUN AUTO PENTRU COPII: IMPARTIREA PE GRUPE

Grupa 0: e destinata copiilor cu greutatea pana in 10 kg si cu varsta maxima de 6 luni. Modalitatea montarii: cu fata in directia miscarii. Urmatoarea este grupa 0+. Ea e destinata copiilor cu masa de pana in 13 kg, respectiv si varsta admisibila a crescut pana la 12 luni. Modalitatea montarii: impotriva directiei de miscare.
Grupa 1. Ea e destinata pasagerilor cu greutatea intre 9 si 18 kg si varste intre 9 luni si 4 ani. Acest tip de scaune auto se monteaza atat cu fata in directia miscarii cat si impotriva ei.
Grupa 2. Este adresata copiilor cu varste prescolare – 3-7 ani si greutatea intre 15 si 25 kg. Modalitatea de montare – doar in sensul miscarii.
Grupa 3. Aceasta e destinata copiilor cu varste intre 6 si 12 ani si greutatea intre 22 si 36 kg. Montarea se face doar cu fata in directia miscarii.
Sfat: dupa parerea noastra cel mai bun scaun auto recomandat de achizitie ar trebui sa fie unul universal, respectiv corespunde ar corespunde mai multor categorii de greutate si varsta.

CEL MAI BUN SCAUN AUTO PENTRU COPII: RECOMANDARI PENTRU O ALEGERE REUSITA

De cele mai multe ori, parintii aleg scaunul auto in functie de pret. Insa, deseori aceasta strategie este gresita. Astfel, decat sa achizitionati un scaun ieftin provenit de la un producator necunoscut, mai bine optati pentru un brand cu renume pe piata. Puteti alege un model de scaun mai vechi, dar sa stiti sigur ca produsul e de calitate si corespunde standartului ECE R 44/01.
Atentia la centurile cu care este fixat copilul pe scaun. Acestea trebuie sa fie cat mai late, pentru a nu lasa vanatai pe corpul copilului. Este recomandabil ca carcasa scaunului sa fie fabricata din plastic, peretii laterali sa fie cat mai inalti, iar speteaza cat mai rigida.

CEL MAI BUN SCAUN AUTO PENTRU COPII

1. Joie Stages Ladybird – probabil cel mai bun scaun auto pentru copii universal. Produsul marca Joie s-a recomandat de asemenea foarte bine. Scaunul a trecut o serie de teste in Marea Britanie, unde a fost confirmat gradul de protectie ridicat. Unitatea se monteaza usor in masina, oferind 2 modalitati de prindere de bancheta automobilului. Materialul din care este fabricata captuseala este unul rezistent si usor de curatat.

2. Chicco Eletta Comfort – locul 2 in top-ul ce desemneaza cel mai bun scaun auto pentru copii. Scaunul face parte din categoria produselor de top, fiind fabricat din materiale de inalta calitate ce asigura un design placut, confort, dar mai ales siguranta. Pierre Cardin venus este destinat copiilor cu greutatea maxima de 18 kilograme si detine un sistem de prindere in 5 puncte si 3 nivele de reglare dupa inaltime. Husa scaunului este usor detasabila si poate fi curatata manuala la 30 de grade celsius.

3. Chicco Neptun – locul 3 in top-ul ce desemneaza cel mai bun scaun auto pentru copii. Produsul are o ergonomie foarte bine gandita si respectiv un nivel al confortului foarte inalt. Instalarea scaunului in masina a fost foarte simpla, acelasi lucru putand fi spus si despre scoaterea scaunului din automobil. Captuseala scaunului s-a dovedit a fi calitativa, patandu-se destul de greu si curanandu-se foarte usor. Unitatea este destinata copiilor cu greutatea cuprinsa intre 0 si 18 kilograme.

4. Scaun Auto Thunder NUR-754 – locul 4 in top-ul pentru cel mai bun scaun auto pentru copii, produsul de marca Nurse fiind destinat copiilor din grupa 9-36 kg. Unitatea este montata pe bancheta masinii in 3 puncte cu ajutorul centurii de siguranta, iar confortul este asigurat de cele 4 pozitii in care poate fi reglat scaunul, precum si de materialele utilizate la fabricarea captuselii. Mai mult, datorita sistemei Side Protection System, scaunul asigura o protectie sporita in cazul unui impact lateral. Unicul minus al scaunului ramane a fi pretul de achizitie.

5. Scaun Auto Nania Cosmo SP Premium NAN-L-082345 – este un scaun marca Nania destinat copiilor din grupa 0-18 kilograme. Produsul se instaleaza cu ajutorul centurilor din masina, iar pentru pozitionare dupa inaltime a scunului sunt accesibile 4 pozitii. Nania Cosmo SP este capabil sa avertizeze cu un semnal sonor cuplarea necorespunzatoare a centurilor de protectie.

 

Cel mai bun scaun auto pentru copii

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *