Cel mai bun radio retro

10009119_1_Auna_RR-36_Retro_Stereoanlage

Care este cel mai bun radio retro? Ce caracteristici are un radio retro bun?

Fie ca esti un mare fan al modei retro sau doresti sa faci un cadou mai special de casa noua unei persoane dragi, un radio retro este o achizitie ideala. Moda retro a inspirat in ultimii ani design-ul aparatelor electronice si electrocasnice (hote, frigidere, aragazuri) si castiga tot mai multi adepti.

Un radio retro o sa aduca in locuinta ta aspectul din perioada anilor ’50. Desigur poti opta pentru un model ce il achizitionezi dintr-un magazin de antichitati, daca ai sa gasesti un aparat functional (sau pe care sa il reconditionezi – desi costul o sa fie mare) sau pentru unu model cu o tehnologie moderna ce poti sa il conectezi cu alte dispozitive precum telefonul sau tableta.

Pretul pentru un radio retro, care sa imbine si caracteristicile moderne, porneste de la 500 lei, si depaseste 1000 lei – in cazul microsistemelor performante.

Cum aleg cel mai bun radio retro?

Cel mai bun radio retro reprezinta o imbinare intre un design care sa se potriveasca stilului tau si un aparat care sa raspunda nevoilor tale. Prin urmare trebuie sa urmaresti caracteristicile tehnice (puterea, numarul de cai, boxe frontale, conectivitatea) dar si design-ul produsului.

Design-ul

Majoritatea aparatelor retro uimesc prin simplitatea comenzilor si a design-ului. Carcasa de regula imita lemnul, panoul de control este intuitiv. Cativa producatori au reusit sa readuca la viata aceste caracteristici prin modelele lansate (de exemplu Philips), desigur incorporand tehnologii moderne, care sa ofere o calitate a sunetului din timpurile noastre si un sistem de conectare cu alte dispozitive.

Caracteristici tehnice

• puterea RMS (Root Mean Square) puterea cu care energia este transformata in sunet, pe langa alte pierderi, precum cele de caldura, in medie aceasta este de 10 W – pentru un model bun.
• conectivitatea: majoritatea radiourilor folosesc conetorul Jack 3.5mm, desigur un model cu USB sau chiar prin Bluetooth, o sa iti garanteze o libertate de a conecta mai usor cu alte dispozitive;
• rata de sensibilitate (masurata in dB) arata cat de eficient o boxa converteste puterea in volum. Cu cat este mai mare sensibilitatea, cu atat o sa fie si volumul mai mare cu ajutorul unui amplificator.

Alte caracteristici speciale

dimensiunea: ia in considerare spatiul viitor pe care noul microsistem o sa il ocupe in locuinta ta, acestea sunt aparate ideale de asezat in incaperi precum in care esti obisnuite sa te relaxezi, precum sufrageria sau dormitorul;
numarul presetarilor: sunt aparate ce pot memora intre 15 si 40 de presetari;
garantia: un producator serios, o sa iti ofere pentru orice electronic, o garantie de cel putin 2 ani. Alege un produs de la un furnizor de incredere, care sa te ajute in situatia in care ai probleme cu aparatul.

Cel mai bun radio retro

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *