Cea mai buna camera auto

Cea-mai-buna-camera-autoCamerele video auto sunt binevenite in orice vehicul pentru o gramada de motive. Inregistrare te poate ajuta in cazul unui accident furnizand dovezi clare ale incidentului, in special impotriva celor care nu declara adevarul sau doresc sa fraudeze societatile de asigurari. In plus, senzorii de impact si miscare pot inregistra chiar si atunci cand nu esti in masina. Pe langa toate acestea, puteti folosi camera auto si pentru a inregistra excursia intr-o zona pitoreasca.

Cea mai buna camera auto: ce sa cauti?
Sunt multe aspecte importante de care trebuie sa tii cont atuci cand alegi cea mai buna camera auto. Fiecare model este un pic diferit de altul, iar unele dintre ele au anumite functii pe care nu le regasesti la modelele concurente. Camerele video auto variaza ca pret si de obicei pretul reflecta numarul si calitatea functiilor prezente. Modelele ieftine poseda putine functii si ofera o rezolutie mai scazuta, in timp ce modele mai scumpe ofera de obicei functii avansate cum ar fi conectivitate Wi-Fi, antena GPS, un unghi mai larg de filmare si un senzor de imagine mai bun.

Calitatea imaginii
O camera auto dotata cu senzor HD inseamna ca poti captura imagini cu detalii perfecte. O camera auto de inalta definitie ofera minim o rezolutie de 720p, astfel putand distinge numarul de inmatriculare al masinilor implicate intr-un accident sau peisajul superb al unui drum pitoresc. Foarte multe modele ofera inregistrare HD, dar verifica atend ca rezolutia oferita sa fie 720p sai 1080p (Full HD), nu doar 480p. Unele modele de camere auto ofera in plus abilitatea de a inregistra imagini mai bune noaptea sau in zone cu lumionozitatea scazuta.

Functii de inregistrare
Obiectiv camera video autoCea mai buna camera auto inregistreaza de obicei direct pe un card SD detasabil si/sau folosesc intregistrarea in bucla. Pentru camerele auto care nu inregistreaza in bucla, insa ofera posibilitatea inlocuirii mediului de stocare, va trebui sa gestionezi tu spatiul de stocare, fiind necesar sa revezi filmarile si sa le stergi pe cele ca nu sunt necesare pentru a elibera spatiu de stocare. Camerele auto care folosesc inregistrarea in bucla vor inregistra automat filmarile noi peste fisierele vechi disponibile in ordine cronologica. In acest caz nu fa trebui sa stergi sau sa formatezi manual cardul SD. Pentru secventele care nu vrei sa fie sterse le poti marca in mod special si nu vor fi suprascrise in bucla de inregistrare. Acest lucru este util atunci cand vrei sa pastrezi un anumit incident si vrei sa continui inregistrarea.

Unele modele de camere video auto sunt dotate cu senzori de impact si de miscare. Acesti senzori pornesc automat inregistrarea atunci cand detecteaza miscarea, iar in caz de impact, for continua inregistrarea si dupa acesta pentru un interval predefinit. In plus, marcheaza evenimentul in isotricul inregistrarii pentru a-l putea revizui mai tarziu. Aceasta functie este foarte utila atunci cand ai nevoie de dovezi filmate ale unui incident si pentru a preveni suprascrierea acestuia.

Functii avansate
Pe langa inregistrarea video exista o multitudine de functii avansate cu care poate fi dotata cea mai buna camera auto. Una dintre ele este functia GPS. Pe langa faptul ca te va ajuta sa ajungi la o anumita locatie, functia GPS a camerei auto va inregistra in fisierul video ruta, locatia si viteza. Acesta functie te va ajuta sa vizualizezi istoricul traseului si vitezele de deplasare chiar daca nu ai fost la bordul autoturismului. In plus, va tine minte rutele favorite si iti va permite programarea lor. Singurul dezavantaj este dimensiune marita a camerei auto pentru a incorpora antena GPS, fapt care s-ar putea sa iti displaca daca doresti inregistrarea discreta a imaginilor.

Alte functii avansate depind de bugetul alocat pentru achizitie. Putem enumera aici tagurile NFC si conectivitate Wi-Fi incorporata pentru alerte in trafic. Desi o camera simpla, care pur si simplu inregistreaza filmarea este de cele mai multe ori suficienta, aceste functii suplimentare adauga un confort sporit si usurinta in exploatare.

Cea mai buna camera auto iti va furniza este cea dotata cu cele mai bune functii si capabilitati. Rezolutia HD iti va garanta o filmare cu imagini detaliate, in timp ce inregistrarea in bucla te asigura ca vei inregistra constant si nu vei pierde niciun moment important. Camerele auto pot supraveghea masina chiar si atunci cand nu esti in ea folosindu-se de senzorii de miscare si impact, precum si de functia GPS care pot inregistra corelat informatii pretioase despre filmarea respectiva. Indiferent daca iti doresti o camera auto simpla, sau un model cu functii avansate, gama extinsa de modele de pe piata te asigura ca vei gasi cu siguranta un model potrivit nevoilor si dorintelor tale.

Cea mai buna camera auto
Tinand cont de criteriile prezentate mai sus va prezentam in continuare cateva modele de camere auto care ofera un raport calitate/pret excelent.

1. Camera auto DVR Garmin DashCam 10, Full HD
Camera auto DVR Garmin DashCam 10Garmin Dash Cam 10 este o camera auto FullHD usor de utilizat, cu un ecran LCD de 2.3”. Inregistreaza atat video cat si audio. Sistemul de operare al camerei permite afisarea datei si a orei direct pe imaginea video in orice moment al inregistrarii.
Dash Cam 10 inregistreaza “in bucla” pe cardul de 4GB inclus in pachet. Camera suporta carduri de memorie pana la 32 de GB pentru o mai mare capacitate de inregistrare continua ( compatibila cu cardurile microSD clasa 10 ).
Camera este prevazuta cu lentile cu unghi larg de vizibilitate pentru a captura imagini complete.
Dash Cam 10 este prevazuta cu G-Sensor care detecteaza orice incident aparut in timpul deplasarii.

2. Camera auto DVR Mio MiVue 538, Full HD
Camera auto DVR Mio MiVue 538Video recorderul DVR inregistreaza filmele la o rezolutie de 1080p (Full HD), la 30 de cadre pe secunda.
Senzor de soc – In modul de inregistrare integrat, senzorul de soc cu trei axe (G-Shock Sensor) va porni automat si va inscrie directia de mers pe diagrama cu unda.
Optica avansata – Prin cresterea sensibilitatii lentilei, chiar si la o lumina scazuta, inregistrarea video recorder-ului DVR Mio va fi de inalta calitate.
Unghi larg de captare a imaginilor – Obiectivul panoramic fara zona moarta de 130 de grade.
Modulul GPS, incorporat in acest model, inregistreaza locatia, directia, viteza si coordonatele geografice.

3. Camera Auto DVR 2Drive 2.7″ Full HD, 8xIR light support Real Night Vision, cu card de memorie Kingston microSDHC 8GB, Class 10
Camera Auto DVR 2Drive 2.7Camera 2Drive Executive 2DR-DVR27 are un ecran luminos si mare cu diagonala de 2,7 inch (6,9 cm) pentru o vizualizare cat mai buna a filmarilor. Acesta este capabil sa inregistreze fiecare detaliu datorita lentilelor cu unghi de vizualiare de 170 °. Camera 2Drive Executive 2DR-DVR27 este un aparat care inregistreaza extraordinar pe timp de noapte chiar si in mediu cu iluminare redusa.
Inregistrare Full HD – Camera DVR inregistreaza filmele la o rezolutie de 1080p (Full HD) si stabilizator electronic de imagine.
Camera DVR are functia WDR (Wide Dynamic Range) care permite filmarea in cele mai dure conditii de iluminare si claritate a imaginii chiar si in lumina scazuta.

Cea mai buna camera auto

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *