Cea mai buna aeroterma pentru locuinta

aeroterma-delonghi-hvf3033-2310-1

Aeroterma electrica este un aparat practic, ce il poti utiliza pentru incalzirea rapida a locuintei tale. Daca ai nevoie de cea mai buna aeroterma, in acest articol ai sa gasesti informatiile necesare pentru a face o achizitie in cunostinta de cauza.

O aeroterma pentru camera iti va aduce o serie de avantaje precum: vara ajuta la racirea incaperii – cu cateva grade, ventiland aerul din camera, iar iarna este utila pentru incalzirea acesteia. Aerotermele sunt aparate usoare, ce ocupa putin spatiu, prin urmare le poti muta dintr-o camera in alta.

Aerotermele sunt de doua tipuri: de podea – au avantajul de a putea fi transportate chiar si in vacanta sau fixe, de perete – au un aspect placut, se incadreaza in orice decor.

Daca te intrebi cat costa o aeroterma, o sa fii incantat sa afli ca acesta este un al patrulea plus pe care acest tip de aparat il are: pretul pentru un model bun porneste de la 60 lei si depaseste usor 400 lei.

Ce sa aleg aeroterma sau calorifer electric?
Atat aeroterma cat si caloriferul electric au o serie de avantaje dar si dezavantaje. Aerotermele sunt aparate usoare, ce pot fi rapid depozitate dar mai ales transportate lejer. Au avantajul de a se incalzi destul de repede o incapere, intrucat functioneaza pe principiul ‘aerului cald’ – absorb aerul din spate, il incalzesc rapid si il elimina prin fata. Marele dezavantaj: nu inmagazineaza caldura. Un alt minus este si faptul ca ‘sufla’ praf, mai ales daca optezi pentru un model ce nu are filtre de aer. Fata de un calorifer electric, au un pret mai mic si le poti folosi pe timp de vara.

Pe de alta parte un calorifer electric este mult mai puternic si mentine temperatura o perioada mai lunga de timp – datorita faptul ca o inmagazineaza. Acestea sunt insa aparate mai greu de transportat si depozitat, dar intr-adevar mai eficiente din punct de vedere al incalziri unei camere.

Atat aerotermele cat si caloriferele electrice sunt aparate sigure, daca optezi pentru modele ce au functii de siguranta – oprire automata in cazul in care cad sau daca se supra-incalzesc.

Referitor la costul suplimentar adus de o aeroterma sau un calorifer electric – depinde foarte mult de puterea aparatului.

Cum aleg cea mai buna aeroterma?

1. Puterea 

Aerotermele sunt aparate puternice, raportate la marimea lor. Majoritatea au o putere situata in intervalul 600 W – 2000 W. Daca doresti un aparat care sa faca fata unei incaperi de dimensiune medie atunci vei avea nevoie de un model cu o putere de peste 1000 W.

Treptele de putere te vor ajuta sa faci economii la factura. Se recomanda: la inceput sa lasi aeroterma sa functioneze la viteza maxima, urmand apoi sa schimbi la un nivel intermediar sau chiar cel mai slab – doar pentru a mentine temperatura.

Puterea aerotermei influenteaza cat de repede va incalzi aparatul o camera cu o anumita dimensiune si in cat timp. Treptele de viteza pot fi setate cu ajutorul panoului – in functie de model: manual sau electronic, si chiar cu ajutorul unei telecomenzi – in cazul aerotermelor mai scumpe.

2. Sisteme de siguranta

Alege cea mai buna eroterma care sa iti ofere o serie de sisteme de siguranta precum: auto-oprire in cazul in care motorul aparatului s-a supra-incalzit sau daca dintr-un accident aeroterma a cazut. In cazul in care doresti un model care sa il lasi in casa de vacanta, ce nu o prea incalzesti, sau un model pe care sa il ai mereu cu tine in masina este recomandat sa cauti un aparat cu protectie anti-inghet.

3. Dimensiunea si greutatea

Dupa cum mentionam mai sus, aerotermele au avantajul de a fi aparate micute, prin urmare daca doresti cea mai buna aeroterma pentru tine, este bine sa verifici si dimensiunea sau greutatea aparatului, in special cand esti interesat de un model usor de transportat.

Majoritatea aerotermelor, de uz casnic, au o greutate pana in 5 kg.

4. Garantia

Aparatele de incalzire, fie pe gaz, lemne sau electrice trebuie sa aiba o garantie de minim 2 ani. In aceasta perioada tu poti beneficia de services gratuit, in situatia in care aparatul se defecteaza. De asemenea daca achizitionezi produsul de la un anumit furnizor, poti achizitiona o extra-garantie de pana la 2 ani, utila in special ca iti doresti sa folosesti aparatul o perioada mai mare de timp.

 

Cea mai buna aeroterma pentru locuinta

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *