Cea mai buna suflanta de frunze

item_XL_8347952_7992071

Orice persoana care locuieste la casa stie cand vine momentul pentru o repriza rapida de curatenie, dar ce te faci atunci cand curtea s-a umplut de frunze si nu ai prea mult timp sa le strangi? E simplu sa te ocupi de aceasta sarcina, daca ai in arsenalul tau o suflanta. Acest dispozitiv poate avea deopotriva functie cu eliminare de aer sau cu aspirare, comportandu-se ca un gigant aspirator de resturi vegetale. Dispozitivele din clasa respectiva sunt foarte divers construite, plecand de la motor, alimentare si terminand cu design si ergonomie.

Prin prisma acestui considerent, o sa fie destul de greu sa-ti alegi singur aparatul care ti se potriveste mai bine, in functie de necesitati, cantitatea de frunze care se acumuleaza periodic in jurul casei si dimensiunile curtii. Unde mai pui ca, putini stiu unde gasesc suflante de frunze la un pret bun. Ca sa acoperim toate aceste subiecte adiacente, am compus acest ghid de cumparaturi, explicandu-ti, pe scurt, cele mai emblematice capabilitati.

Cea mai buna suflanta de frunze

Tipul de motor inclus: poate fi termic sau electric. Pentru utilizare in spatiile publice care trebuie curatate, se va alege mereu o suflanta cu combustibil, majoritatea modelelor alimentandu-se cu benzina si avand motor in 2 sau 4 timpi. Aspectul se datoreaza faptului ca au mai multa autonomie, nefiind dependente de o sursa fixa de energie, iar motorul este indeajuns de robust si puternic pentru a asigura intrebuintare frecventa fara uzura prematura. Aceeasi tipologie e sugerata pentru proprietarii unor curti mari, in care se acumuleaza frecvent cantitati ridicate de frunze. Pentru cei care folosesc doar ocazional dispozitivul, nu e nevoie de chiar atat de multa putere, mai ales cand vorbim de spatii restranse ca suprafata. Asadar, ca piesa de uz casnic recomandam o suflanta de frunze electrica. Gasesti suficient de multe produse la preturi mici si care genereaza peste 2500W putere, ceea ce este chiar foarte mult, in materie de randament oferit.

Sistemul de alimentare: am stabilit deja ca produsele cu motor folosesc mai mult benzina, dar pentru celelalte variante vom aminti ca poti alimenta suflanta fie la reteaua cu energie electrica, fie prin acumulator. Diferenta este clar una de portabilitate. Vrei sa faci economie la cost? – atunci opteaza pentru unul dintre dispozitivele cu fir, dar nu uita sa verifici ce lungime are cablul de alimentare si ce grosime e obligatoriu sa aiba cablul prelungitorului, astfel incat cantitatea de energie din retea sa ajunga eficient pana la distante mai mari. Pentru uz domestic, piesele alimentate la priza sunt ideale, dar daca fondurile disponibile in “vistieria” familiei ti-o permit, poate alegi chiar o suflanta cu acumulator, ca sa nu mai ai grija cablului. Te sfatuim sa vezi totusi cat poate functiona modelul pana la reincarcare si ce tensiune ofera acumulatorii, cu cat sunt mai mari valorile, cu atat mai rentabil e produsul.

Suprafata si cantitatea de frunze: aici trebuie sa te orientezi si in functie de configuratia aparatului, caci exista suflante cu roti, piese tip rucsac si modele de mana. Cea mai mare cantitate de frunze o pot procesa dispozitivele pe roti, care au o configuratie asemanatoare cu cea a unei masini de tuns iarba, prezentand un motor termic foarte puternic, plasat in spatele unei palete de ventilare, iar intreg angrenajul se deplaseaza cu ajutorul rotilor si a unui maner ergonomic, pe care utilizatorul il impinge. Daca ai o curte mare si se acumuleaza si cantitati ridicate de resturi vegetale, e mai bine sa ai asa ceva la dispozitie, dar trebuie sa stii si care sunt aspectele mai putin avantajoase. In principal, iti trebuie mai mult spatiu de depozitare pentru un model cu roti, motorul trebuie intretinut cum se cuvine, iar investitia este cam ridicata pentru utilizari mai putin frecvente.

Pentru curti de dimensiuni medii si cu densitate moderata de frunze depuse recomandam suflanta de mana, o varianta care face fata tuturor provocarilor fara nici o problema. Cand nu ai prea multe cunostinte tehnice, evita piesele cu motor cu benzina, deoarece acelora va trebui sa le asiguri mentenanta periodica.

Daca ai suprafete mari de parcurs, alegi un model al carui motor se prezinta securizat intr-un sistem tip rucsac, pentru ca va fi obositor sa mergi mai mult de o ora prin toata curtea cu o suflanta destul de grea intr-o mana. Cele care se poarta in spate sunt cu acumulator, distribuie bine greutatea si sunt ergonomice, insa vor costa mai mult.

Functia aspirare: din pacate aceasta posibilitate este disponibila doar in cazul pieselor electrice sau cu acumulator. O suflanta cu carburant nu iti va permite decat sa imprastii frunzele sau sa le directionezi catre un singur punct din curte unde formezi o gramada. Cu alte cuvinte, va trebui sa incarci prin alte metode resturile acumulate, pentru a le transporta si elimina. Daca tii mult la confort, optezi pentru aparatele care pot nu numai sa sufle aerul, ci sa si aspire, iar pe acestea le recunosti cu ajutorul sacului de depozitare. Fiecare produs din gama respectiva permite atasarea unui recipient de stocare, care are acelasi rol cu sacul sau cuva colectoare a unui aspirator conventional. Ulterior, dupa ce efectiv ai strans frunzele din curte, poti goli sacul unde poftesti.

Functiile de baza: trebuie sa iti ofere posibilitatea de a regla intensitatea jetului de aer si/sau a vitezei de aspirare si sa garanteze o optiune on/off cu actionare rapida. Daca vrei sa faci economie la combustibil sau energie consumata, e evident ca nu vei lucra mereu cu aceeasi viteza, necesitand jet de aer puternic la aglomerari dense de frunze si suflu mai temperat atunci cand vrei sa aduni toate resturile intr-un singur loc. De asemeni, vei utiliza mai confortabil un aparat cu aprindere electronica, decat unul cu aprindere la sfoara, regula valabila cu precadere pentru modelele alimentate cu benzina si specificata de diverse pareri despre cele mai bune suflante de frunze.

Particularitatile de design: acum e momentul sa specificam cateva aspecte ce fac din produsul respectiv o masina ergonomica si cu care se lucreaza cat mai usor: pozitia aerisirii pentru motor, forma manerului, maner suplimentar, curea pentru umar, forma duzei de aspirare/suflare si volumul de stocare al sacului colector. Pe cat posibil, alege un model care are fantele de aerisire pozitionate in spate, opus duzei, deoarece prin cele laterale turatia motorului se va face simtita prin haine utilizatorului, aspirandu-le usor. E bine sa aiba un maner cu grip moale, cauciucat, iar unele versiuni ofera un maner principal si unul de control.

Cand stii ca dureaza mai mult sa cureti toata curtea, n-ar strica sa primesti ca accesoriu o curea cu care suflanta manuala se prinde de umar, redistribuind mai ergonomic din greutatea aparatului. Exista doua tipuri de duze, circulare si fante. Daca ti se ofera ambele interschimbabile, atunci chiar ca ai facut o afacere buna. Daca nu, tine minte ca cea sub forma de fanta e utila pentru a directiona mai precis fluxul de aer si frunzele, iar cea circulara asigura mai multa putere a jetului de aer si e intrebuintata cand vrei sa desprinzi resturile vegetale lipite de iarba/sol.

Modele recomandate

 

1.Skil 0795AA

Avantaje:
Suflanta frunze ieftina si buna.
E potrivita pentru folosire domestica, avand motor electric.
Este un aparat multifunctional, incorporand si optiune de aspirare si tocator inclus.
Lucreaza cu mare eficienta, pe baza motorului de 3000W.
Poate stoca niste cantitati extinse de resturi, pana la 45l.
Dezavantaje:
Lucreaza cam zgomotos, cu pana la 101dB generati.

2.Makita UB1103Z

Avantaje:
E o piesa incadrata la suflante de frunze la preturi ieftine.
Ofera dubla functionalitate, fiind si aspirator.
Se potriveste pentru utilizare in gospodarii, datorita motorului electric si a parametrilor de lucru eficienti.
Poate fi extrem de usor manevrata, in baza unei greutati de numai 2Kg.
Se va utiliza cu sau fara sac, adaptabila in functie de preferintele utilizatorului.
Dezavantaje:
Ai raza de actiune limitata si iti trebuie prelungitor, caci firul este de numai 2.5m in lungime.

3.Bosch ALS 30

Avantaje:
Suflanta de frunze Bosch oferita la un cost convenabil.
Are eficienta mare, cu ajutorul motorului de3000W.
Este un produs 2 in 1, fiind si aspirator.
Se adapteaza facil cerintelor de lucru, caci poatefi reglata ca viteza.
Este ergonomica, permitand manevrare facila, datorita greutatii, manerelor si accesoriului de umar.
Dezavantaje:
Unii clienti au considerat-o relativ zgomotoasa, cu cel mult 100dB ca sunet generat.

4.Einhell Power X

Avantaje:
Iti asigura mobilitate oriunde hotarasti sa o pui in functiune, avand acumulator.
Lucreaza eficient, pe baza bateriei Li-Ion de 18V.
Asigura viteze mari de suflare, pana la 210Km/h, procesand frunzele rapid.
Este usoara, se manevreaza fara efort, avand 2.2Kg.
Dezavantaje:
Perioada de autonomie este limitata la 10 minute.

5.Makita BHX2501 (cu benzina)

Avantaje:
Suflanta frunze cu benzina la un pret bun.
Lucreaza eficient si mai silentios decat o piesa cu motor in 2 timpi, fiind echipata cu unul in 4 timpi.
Poate imprastia mai mult decat frunza(praf, zapada), datorita debitului de 426mc/h.
Este configurata ergonomic, cu maner din cauciuc prevazut cu niste comenzi rapide.
Dezavantaje:
Este ceva mai grea, avand 4.40Kg.

Cea mai buna suflanta de frunze

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *