Cel mai bun mouse pentru gaming

mammoth-black-80c94cb0bc5464b05456df5dd2322249

Pasionatii de gaming sunt tot mai des intalniti si la noi, iar cel putin una dintre cunostintele tale se numara printre acestia. Fie ca vrei sa faci un cadou de exceptie sau esti abia la inceput de drum in acest domeniu, ideea sa cumperi un mouse pentru gaming nu poate fi decat una foarte inspirata din punct de vedere practic, utilitar. Ca sa folosesti o asemenea piesa cat mai ergonomic, aceasta trebuie sa beneficieze nu numai de o configuratie bine pusa la punct, ci si de o forma specifica. Totusi, nu intotdeauna detii cunostintele necesare si informatiile care sa te ajute sa determini unde gasesc mouse gaming la un pret bun restul celor interesati de acest tip de periferic. Daca vrei sa nu fie doar o achizitie de impuls, ci mai concret una determinata de argumente bine definite, tine cont in alegerea ta de urmatorii parametri.

Cel mai bun mouse pentru gaming:

Tipul de joc: vom imparti modelele de gaming in: mouse cu scop general, mouse pentru FPS, piese pentru MMO, modele RTS, mouse-uri MOBA si, nu chiar in ultimul rand, cele cu buget de achizitie redus. Poate nu te asteptai, dar daca preferi sa joci mai mult o anumita tipologie de jocuri, s-a inventat un mouse care sa te ajute sa te descurci cel mai bine la acel joc. Daca nu esti fixat pe un singur tip de experienta cinematica in joc, vei prefera un mouse “bun la toate”, cu design confortabil, cateva taste utile si care sa se plieze bine pe orice actiune si orice tip de miscari trebuie sa executi. Aceasta versiune se mai numeste si “all purpose”. Adeptii jocurilor First Person Shooter vor putea juca fara probleme jocuri ca Half Life, Call Of Duty sau Quake, utilizand un mouse special confectionat pentru asa ceva, care va avea in jur de 8 taste ce pot fi programate pentru task-uri specifice, astfel controlul fiecarei piese putand fi personalizat in functie de utilizator.

Pentru cei care prefera francize MMO(Massively Multiplayer Online Games), recomandam un mouse cu butoane laterale, care sa poata fi actionate cu degetul mare, lasand celelalte degete libere pentru a manevra avatarul din joc. Tastele trebuie sa fie programabile, astfel incat sa poti accesa printr-o simpla apasare una dintre numeroasele rubrici ale meniului unui joc precum sunt World of Warcraft, Aion sau Guild Wars. Daca te numeri printre cei ce prefera francize din gama Real Time Strategy, sugeram achizitia unui mouse care sa iti permita sa te adaptezi facil la situatiile neprevazute , cu cat mai putine butoane, ca sa te poti orienta usor si sa nu trimiti comenzi gresite. Te vei descurca fara probleme in Starcraft, Company of Heroes, Warcraft sau Age of Empires, alegand un astfel de produs. Special pentru adeptii Dota si League of Legends(jocuri din gama Multiplayer Online Battle Arena), incurajam cumpararea unui mouse similar cu exemplele RTS, adica foarte simplu, cu un design minimalist.

Senzorul: va fi optic sau cu laser. Multiple pareri despre cele mai bune mouse-uri de gaming iti vor spune ca un gamer la nivel de incepator sau intermediar va aprecia intotdeauna varianta cu senzor optic. Cel mai mare avantaj al acesteia este precizia cu care transmite miscarea mainii utilizatorului, oferind mare acuratete in joc si lucrand excelent in tandem cu viteza de reactie. Problema unui mouse optic este faptul ca nu poate rula chiar pe orice tip de suprafata. Acest aspect se remediaza in cazul unei piese cu laser, acuratetea oferita fiind aceeasi sau poate uneori chiar mai buna. E drept, trebuie sa scoti ceva mai multi bani din buzunar, cand vine vorba de unul cu laser, dar si satisfactia de a tinti cu precizie extrema la distante considerabile intr-un joc FPS va fi pe masura. Gamerii de nivel avansat investesc aproape intotdeauna intr-un model cu laser.

Sensibilitatea: poate fi mica, moderata, extinsa si variabila. Pe scurt, acest indice se masoara in dots per inch(DPI) si iti arata cat de ampla va fi miscarea pe care trebuie sa o faci cu mouse-ul astfel incat aceasta sa inregistreze o anumita distanta pe ecranul monitorului. Pentru jocuri in care ai nevoie de reactii rapide, e bine sa folosesti un DPI mai mare, de peste 2000, dar s-ar putea sa te acomodezi mai greu, daca in trecut ai folosit DPI redus. Rezultatele vor fi excelente, odata ce te obisnuiesti. Recomandam un DPI mic, in jur de 1200, pentru cei care au in reflex sa execute niste miscari foarte ample cu mouse-ul, caci daca aleg o valoare mare, vor avea aceeasi problema pe care o intampina in folosirea padului de la laptop, dand click gresit pe tot felul de zone si miscand prea rapid cursorul. Cei ce prefera o solutie mai ampla ca investitie, dar mai ergonomica, vor alege un model mai sofisticat, in cazul caruia vor regla personal sensibilitatea in functie de joc si de actiunile pe care trebuie sa le execute.

Conexiunea: poate fi prin port USB sau wireless. Doi sub-parametri importanti te vor ajuta sa decizi facil: viteza de reactie si confortul. Pentru cei pasionati de jocuri, recomandam cu incredere un mouse cu o conexiune prin fir si port USB, caci garanteaza cea mai buna viteza de transfer si nu risti sa ai momente in care ratezi ceva in joc din cauza perifericului. Viteza este buna si la o versiune wireless, dar aceasta tipologie poate sa treaca uneori prin momente de lag, adica sa transmita cu intarziere reactia ta sistemului. Marele avantaj al mouse-ului wireless este faptul ca te scuteste de conectarea prin cabluri, care s-ar putea sa te incurce, iar unele modele au raza de actiune destul de mare, permitandu-ti sa dai comenzi si de la distante de cativa metri.

Ergonomia: presupune stilul de pozitionare in palma si poate fi de doua feluri: “palm” si “claw”. Daca obisnuiesti sa simti mouse-ul in podul palmei cand il manevrezi, atunci esti o persoana care foloseste palm grip, adica forta de directionare a perifericului respectiv e transmisa prin toata suprafata palmei. Acest caz este cel majoritar si vei avea nevoie de un mouse construit cu forma convexa sau ergonomica specifica, astfel incat sa permita contact cu toata palma, sprijinind-o. Cand controlezi miscarea cu varfurile degetelor, iar acestea sunt indoite din fiecare articulatie, fara a lasa palma sa intre in contact cu mouse-ul, inseamna ca utilizezi claw grip. Acest mod de apucare este specific gamerilor, pentru ca garanteaza control mai bun si acuratete sporita in miscari, insa putini ajung sa il utilizeze corect, iar pentru acomodare va trebuie sa exersezi ceva timp. Cumpara un produs modelat pentru aceasta metoda numai daca ai dispozitia necesara sa obosesti de cateva ori pana sa inveti cum se manipuleaza corect.

 

1. Redragon Mammoth

Avantaje:
Se caracterizeaza prin raport foarte bun investitie-calitate.
Util pentru jocuri din categoria MMO – avand 9+1 taste.
Reda cu mare acuratete miscarile mainii, fiind prevazut cu senzor laser.
Asigura transmisie calitativa, pentru ca are conexiune prin cablu cu USB.
Foarte sensibil, insa permite reglarea acestui parametru.
Dezavantaje:
Daca folosesti un sistem desktop, lungimea moderata a cablului s-ar putea sa te incomodeze.

2. Logitech G502 Proteus Core

Avantaje:
Include senzor optic optimizat, care iti permite sa-l calibrezi pe orice suprafata.
Este foarte sensibil, avand 12000DPI, dar il si poti programa la rezolutia dorita.
Potrivit pentru Jocuri FPS si MMO, prin prisma celor 12 butoane personalizabile.
Functioneaza conectat prin cablu, deci cu viteza optima.
Dezavantaje:
In general, este mai putin recomandat pentru jucatorii de francize MOBA sau RTS.

3. A+ G5-Loki

Avantaje:
Are sensibilitate moderata, insa reglabila, cu valori maxime de 2500DPI.
Foarte potrivit pentru a juca first person shootere, datorita celor 8 butoane incluse.
Transmisia se face fara lag, deoarece are conexiune USB prin fir.
Constituie o oferta pentru buget redus, adica este bun, dar ieftin.
Dezavantaje:
Uneori, senzorul optic va recunoaste mai greu anumite tipuri de suprafete.

4. MAD CATZ R.A.T.9

Avantaje:
Lucreaza precis, deoarece include un senzor laser.
Potrivit pentru mai multe tipuri de jocuri(MOBA, FPS, RTS), demonstrand versatilitate.
E adaptabil ca forma, putand fi reglat ca sensibilitate, marime si greutate sa se potriveasca oricui.
Lucreaza autonom pentru perioade extinse de timp.
Dezavantaje:
In unele cazuri, conexiunea wireless poate avea lag.

5. Trust GTX 120

Avantaje:
E comercializat cu un cost minim.
Permite reglajul de sensibilitate, astfel incat sa fie compatibil cu multiple tipuri de jocuri.
Se foloseste ergonomic, deoarece nu include cablu ce ar putea incurca utilizatorul.
Are autonomie de pana la 150h, daca il alimentezi cu bateriile corespunzatoare.
Dezavantaje:
Senzorul optic nu poate fi calibrat, deci poate fi mai putin eficient pe anumite texturi de suprafata.

6. Razer Naga HEX

Avantaje:
Versatil in functionare, cu sensibilitate reglabila.
Util pentru MOBA si RPG – datorita tastelor programabile.
Caracterizat de acuratete, pe baza senzorului laser cu sensibilitate moderata, 5600DPI.
Rezistent la uzura, pana la 250 de apasari pe acelasi buton intr-un singur minut.
Dezavantaje:
Investitia se ridica la inaltimea calitatilor demonstrate.

7. Roccat Kova + Max Performance

Avantaje:
Demonstreaza capabilitati optime, fata de o investitie moderata.
Se adapteaza usor la necesitatile utilizatorului, cu taste programabile si sensibilitate reglabila.
Semnalul se transmite fara intarziere, prin cablu si USB.
Este un mouse cu folosire generala, avand 9 butoane programabile cu setari variabile.
Dezavantaje:
Trebuie sa ai conexiune la internet pentru a putea instala driverul.

Cel mai bun mouse pentru gaming

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *