Cel mai bun eBook Reader

61-nX+U95bL._SL1000_

 

Cel mai bun eBook Reader:

Avand la dispozitie o gama atat de variata, e greu sa alegi cel mai bun eBook reader. E si mai greu de ales atunci cand produsele au preturi si liste cu dotari optionale foarte diferite. Prin urmare, alegerea celui mai bun ebook reader nu tine doar de optarea pentru un brand. Cumparatorul trebuie sa selectioneze optiunile de care are nevoie, sa decida pentru ce merita si pentru ce nu merita sa plateasca etc.
CEL MAI BUN EBOOK READER: TIPUL SI DIMENSIUNEA ECRANULUI

Cele mai bune ebook readere utilizeaza monitoare monocrom – E Ink. Un afisaj E Ink seamana cu o coala de hartie, de pe care textele lungi se citesc foarte usor. La cele mai ieftine modele, monitorul nu este iluminat, drept urmare, pentru citire este nevoie de o sursa de lumina. Totusi, o buna a parte de ebook readere ofera iluminare de pe mariginile ecranului. In orice caz, monitorul unui ebook reader este mult mai usor de citit decat ecranul colorat al unei tablete ori smartphone.
Cat despre dimensiunea ecranului, multi sunt de parere ca dimensiunea optima a diagonalei pentru cel mai bun ebook reader ar fi de minim 6 inch. Insa, e de mentionat ca piata ofera modele foarte reusite cu diagonala de 5 inch, unul din ele este prezent in top-ul de mai jos.

CEL MAI BUN EBOOK READER: DOTARI

Conectivitate – Aproape toate modele de ebook reader vin cu tehnologia wi-fi ca dotare de baza. Produsele mai scumpe, ofera si conectivitatea tip 3G, insa daca aveti suficienta rabdare sa ajungeti pana la un spot wi-fi pentru a cumpara o carte, atunci nu e nevoie sa platiti in plus pentru 3G.
Memorie – unitatile mai ieftine pot stoca cel putin 1000 de carti, cele mai scumpe ofera spatiu chiar si pentru 3000 de carti. Daca si asta vi se pare putin, puteti apela la un serviciu de stocare online.
Luminozitate – ar fi bine sa cumparati un reader cu propria sursa de lumina pentru monitor ori macar cu protectie impotriva razelor solare, astfel incat afisajul sa ramana citibil in orice conditii.

CEL MAI BUN EBOOK READER:

1. Kindle Paperwhite – probabil cel mai bun ebook reader dupa raportul calitate/pret. Produsul ofera un monitor E Ink de 6 inch, memorie interna de 4 Gb, conectivitate Wi-Fi si un port USB.
2. Pocketbook Mini 515 – chiar daca nu a invins in clasamentul general, Pocketbook Mini 515, poate fi numit cel mai bun ebook reader printre produsele cu diagonala de 5 inch. Procesorul de 1.0 Ghz si memoria RAM de 256 Mb conditioneaza functionarea ireprosabila a unitatii, iar monitorul permite citirea fara probleme chiar si in locurile cu foarte mult soare.
3. Kindle Glare – este un alt ebook reader a celor de la Kindle cu diagonala de 6 inch. Produsul are memorie interna de 4 Gb, conectivitate Wi-Fi si un port USB. Pe langa asta, Kindle Glare este unul din cele mai ieftine readere cu diagonala de 6 inch.
4. Nook Touch Glow Light – este un produs foarte calitativ si simplu in utilizare. Monitor de 6 inch, Wi-Fi, USB, capacitate de stocare extensibila pana la 32 Gb si baterie cu durata maxima de viata de o luna. Mai mult, Nook Touch Glow Light detine propria sursa de lumina pentru monitor, intesitatea careia poate fi modificata de utilizator.
5. Kobo Aura H2O – singurul ebook reader din clasament rezistent la apa. Kobo Aura H2O are un monitor de 6,8 inch, foarte usor de citit, 4 Gb de memorie proprie si un slot SD pentru 32 Gb, Wi-Fi, baterie cu durata maxima de viata de 2 luni si compatibilitate cu marea majoritate a formatelor de texte si imagini.

Cel mai bun eBook Reader

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *