Cel mai bun calculator desktop

7.-Lenovo-IdeaCentre-H30-05

Chiar daca tehnologia moderna deja s-a instalat confortabil in viata de zi cu zi, prin intermediul unei multitudini de gadgeturi apreciate de catre o extinsa gama de utilizatori, orice locuinta are nevoie de un sistem desktop PC, alegere clasica si inca indeajuns de apreciata pentru a fi disponibila pe piata in multiple variante. Fie ca sistemul deja detinut este depasit, fie ca este pentru prima data cand decideti sa achizitionati acest tip de produs, nu intotdeauna este usor sa te descurci la cumparare, in functie de toate indicatiile si cifrele oferite de catre producatori. De aceea, pentru a va ajuta sa alegeti un model adecvat dintre cele mai bune desktopuri PC, va recomandam o serie de parametri care indica performantele fiecarui produs in parte.

Cel mai bun desktop PC

Sursa: alimenteaza cu energie tot sistemul, drept pentru care trebuie sa aiba performante bune, pentru a garanta o functionare fara probleme. In functie de randamentul oferit, sursele obtin certificari in standard procentual. Asta inseamna ca undeva se va indica in ce proportie este componenta respectiva eficienta. Cele mai bune surse pot fi incadrate la 80Plus, insemnand ca ofera peste 80% randament. Din punct de vedere al puterii oferite, calculul este simplu, sursa trebuie sa fie capabila sa sustina consumul cumulat al procesorului si al placii video, inmultit cu 2. Puterea se exprima in watti(W) si este un parametru mentionat de catre majoritatea producatorilor in descrierile produselor.

Procesorul: constituie o componenta foarte importanta, deoarece are sarcina de a prelucra si “procesa” toate datele de care are nevoie sistemul pentru a functiona optim. In functie de generatia si tipul procesorului, puteti intui daca aveti de-a face cu un desktop clasic sau cu un desktop PC pentru gaming sau editare video. Cele mai notabile marci de pe piata sunt Intel si AMD, ambele fiind considerate la fel de performante. In functie de generatie, va puteti da seama ce procesor este invechit. Toate modelele de la Intel care trec de nivelul i3 si cele ce depasesc AMD A6 pot fi considerate suficient de bune pentru un sistem de calitate, caci asigura suport optim pentru jocuri simple, programe de prelucrare a imaginii in versiuni conventionale si lucrul fara probleme cu diverse date. Daca doriti performante ceva mai mari la editare de imagine si gaming, alegeti un desktop i5 sau i7.

Placa de baza: gestioneaza si conlucreaza datele provenite de la toate componentele unui sistem desktop. Produsele comercializate in formatie completa includ, de regula, componente compatibile cu socketurile de conectare pentru placa de baza, insa aspectul poate fi considerat in cazul in care planuiti ulterioare upgradari si adaugari de memorie RAM. Ca tipologie in functie de dimensiuni, aceste componente pot fi: ATX, mATX, BTX, DTX, LPX, cu mentiunea ca ATX-urile sunt intrebuintate in mod conventional pentru performante, iar micro ATX-urile(mATX) pot fi considerate cele mai avantajoase ca raport intre pret si calitate. Printre producatorii respectati de placi de baza putem mentiona: ASUS, Gigabyte sau AsRock.

Placa video: poate fi extrem de importanta cand vreti sa alegeti cel mai bun desktop PC pentru gaming. Aveti trei solutii disponibile: placa integrata, placa integrata cu dedicata sau doar dedicata. Prima versiune este integrata in placa de baza, oferind performante moderate, mai potrivite pentru sarcini conventionale. A doua este ideala pentru gaming, din moment ce presupune o componenta instalata separat, care poate da un randament excelent astfel. Chiar si daca realizati editari de imagine 2D sau 3D, va recomandam sa va orientati catre un sistem cu placa video dedicata. Putine versiuni ofera doar placa dedicata, insa pot fi considerate si ele indeajuns de bune.

Memoria RAM(interna): este un rezervor pentru datele ce urmeaza sa fie procesate, inainte ca acestea sa ajunga la procesor. Spatiul respectiv este creat si pentru a acorda softurilor conditiile necesare de derulare si functionare. De aceea, va fi imposibil sa deschideti programe si jocuri foarte complexe, daca memoria RAM nu face fata. Doi parametri sunt importanti pentru acest aspect: capacitatea si frecventa. Capacitatea se masoara in GB si se caracterizeaza ca spatiu de stocare. Frecventa ofera indicii cu privire la rapiditatea/viteza de lucru(latimea de banda). Ea se exprima in megahertzi(MHz) si trebuie sa fie direct proportionala cu cantitatea de date stocate simultan, drept pentru care, este indicat sa alegeti memorii cu frecventa de cel putin 1600Mhz la 4 sau 8GB.

Memoria externa: include toate dispozitivele de stocare pentru date. La acest capitol, puteti avea trei tipologii de componente: HDD, SSD si SSH. HDD-urile( Hard Disk Drive) sunt cele utilizate in mod conventional, cu o capacitate de stocare exprimata in GB sau TB si viteze medii de scriere. Aceste valori va spun cam cata informatie puteti depozita in computerul respectiv(programe, date, filme, imagini, fisiere audio etc). Cele mai multe oferte la desktop PC includ o astfel de componenta. SSD-urile(Solid StateDrive) pot fi considerate cele mai rapide, din moment ce pot avea viteze de scriere excelente, insa performantele se vor reflecta in costul de achizitie al respectivului sistem desktop. SSH este abrevierea de la Solid State Hybrid, o varianta mai mult recomandata pentru dispozitive de tip notebook.

Bugetul: reprezinta si el unul dintre aspectele notabile cand vine vorba despre un calculator desktop la pret convenabil. Pentru utilizatorii cu necesitati conventionale de stocare si accesare de date, lucrul cu programe simple sau softuri clasice pentru prelucrare de baza a imaginilor, o investitie moderata va fi necesara. Nu acelasi lucru il putem spune depre persoanele care cauta sa cumpere un sistem desktop de gaming, care trebuie sa investeasca nu numai intr-o configuratie ultra-performanta ci si in periferice de calitate. Daca nu detineti deja un monitor cu rezolutie care se preteaza pe gaming, faceti calcului separat pentru unitatea centrala si evitati improvizatiile cu unele componente de origine incerta. Daca veti merge in aceeasi directie a combinatiei de baza, nu veti avea nimic de pierdut.

 

1. Asus ROG G20M-Ro002S
Avantaje:
Are o configuratie ultra-performanta, care il recomanda ca desktop de gaming.
Include un procesor performant, din gama AMD FX-770K, asigurand viteza buna de lucru si gestionarea softurilor complexe.
Are placa video dedicata AMD Radeon R9 270, care permite rezolutii de redare ridicate, din moment ce face parte dintre modelele de ultima generatie.
Include nu numai HDD pentru stocare date, ci si SDD.
Are conectivitate extinsa, printr-o interfata cu multiple porturi.
Sursa este indeajuns de puternica pentru a sustine consumul procesorului si al placii video – 230W+180W.
Dezavantaje:
Pretul de achizitie este pe masura performantelor oferite.

2. HP Pro Desk 400 G2
Avantaje:
Ofera performante de ultima generatie in procesare, fiind un desktop PC i7.
Include o placa de baza cu capacitate si frecventa bune – 8GB, fata de 1600 MHz, garantand viteza optima de lucru.
Are o capacitate mare de stocare pentru memoria externa, un HDD de 1TB.
Memoria interna poate fi extinsa, deoarece include 2 sloturi.
Are conectivitate excelenta, caci interfata este dotata cu o multitudine de porturi diferite.
Dezavantaje:
Nu are placa video dedicata, deci va suporta numai jocuri de complexitate moderata.

3. Asus K31AD-RO006D
Avantaje:
Ofera calitate la un pret accesibil.
Garanteaza procesare cu viteze superioare, deoarece este un desktop PC i5 cu procesor cu 4 nuclee.
Manifesta conectivitate extinsa, pe baza unei interfete bogate in porturi de diferite tipuri la placa de baza.
Incorporeaza o unitate de stocare HDD cu spatiu disponibil de 1TB.
Dezavantaje:
Include doar 4GB de memorie RAM, insa are doua sloturi ce pot fi completate cu memorie achizitionata separat.

4. Mac Mini MGEM2ZA
Avantaje:
Include un procesor de calitate, facand parte din gama Haswell, generatia i5.
Este foarte mic, putand fi amenajat foarte facil si avand portabilitate extinsa.
Are conectivitate mare in retea: bluetooth, ethernet, wireless.
Include caracteristici speciale, card reader si IR receiver, foarte utile la transferul de date.
Dezavantaje:
Nu incorporeaza placa video dedicata, fiind mai potrivit pentru aplicatii conventionale decat jocuri foarte complexe din punct de vedere grafic.

5. Myria Live V30
Avantaje:
Ofera performante bune ca sistem conventional pentru sarcini de complexitate medie, deoarece este un desktop PC i3.
Garanteaza suficienta energie pentru componentele active, avand sursa de 500W.
Este un desktop i3 foarte capabil, comercializat la un pret accesibil.
Are placa video dedicata, permitand vizualizare HD.
Dezavantaje:
Memoria RAM trebuie achizitionata separat, pentru ulterioare updatari, caci oferta include numai 4GB.

6. Dell Inspiration 3847
Avantaje:
Ofera calitate la un pret accesibil.
Garanteaza procesare optima pentru sarcini conventionale, avand procesor Intel Pentium G3240.
Memoria RAM poate fi extinsa, deoarece include 2 sloturi, pana la 8 GB.
Are placa video dedicata nVidia GeForce GT 705, permitand rezilutii bune de vizualizare.
Dezavantaje:
HDD-ul include doar 500 GB sa spatiu de stocare.

7. Lenovo IdeaCentre H30-05
Avantaje:
Este un sistem desktop ieftin, insa cu capabilitati bune.
Garanteaza procesare de calitate si indeajuns de rapida, la frecventa de 2000 MHz si printr-o componenta AMD Quad-Core A8-6410 cu 4 nuclee.
Are interfata versatila, incluzand porturile cele mai utile.
Include placa video dedicata, pentru rezolutie HD.
Dezavantaje:
Memoria este de tip single channel, de numai 4GB.

Cel mai bun calculator desktop

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *