Cei mai buni adidasi pentru alergare

Cum alegi cei mai buni adidasi pentru alergare? Ce functii trebuie sa indeplineasca cei mai buni pantofi sport? 

Cei mai buni adidasi pentru alergareCea mai buna parte a alergatului este ca ai nevoie de un echipament minimal pentru a-l practica corect. Ai nevoie de imbracaminte confortabila adaptata vremii si pantofi pentru alergare. Dar nu poti alerga incaltat cu orice, ai nevoie de adidasi pentru alergare de calitate. Daca faci jogging sau alergi in mod regulat pentru exercitiu, miscarile repetitive ale muschilor si articulatiilor pot avea efecte nedorite indiferent daca esti la varsta liceului sau te apropii de varsta pensionarii. Pantofii sport pentru alergare potriviti te vor proteja de efectele nedorite ale acestei activitati si te vor ajuta sa iti atingi tintele de fitness.

Adidasi pentru alergare: ce sa cauti
Desi vei fi tentat sa alegi pantofii sport bazat numai pe aspectul acestora, expertii in fitness ne sfatuiesc sa luam in considerare alte criterii. Cei mai buni adidasi pentru alergare sunt conceputi pentru diferitele tipuri de picioare. In primul rand trebuie sa stii ce fel de pronatie (miscarea de rotatie a piciorului atunci cand atingi solul) ai si sa alegi tipul de pantof sport potrivit. Alege un pantof pentru alergare care iti ofera stabilitate, amortizare si confort. Daca gasesti mai multe modele potrivite pentru tine abia atunci poti lua decizia bazandu-te pe aspectul acestora. Nu este nimic in regula cu pantofii aratosi, atata timp cat indeplinesc celelalte cerinte de baza.

Stabilitate
Alergatul este o activitate cu un impact masiv asupra picioarelor, gleznelor si genunchilor, ceea ce inseamna ca ai nevoie de un pantof care nu numai ca va absorbi socul impactului cu solul, dar iti va oferi si stabilitate optima. Cei mai eficienti pantofi de alergare sunt proiectati in primul rand pentru stabilitate, ajutand miscarea naturala a gleznei sa iti ofere cea mai buna combinatie intre forta si echilibru.

Amortizare
Amortizarea unui pantof sport are rolul de a completa modul in care aterizezi pe sol. In cazul in care piciorul tau se roteste spre interior, un pantof sport cu extra stabilizare te va ajuta sa iti corectezi problema. Pe de alta parte, daca aterizezi pe exteriorul talpii, ai nevoie de pantofi sport cu extra amortizare pentru absorbtia socului. Cea mai buna metoda de identificare a stilului de alergare (pronatie) este sa observi pe talpa adidasului partea care este cea mai tocita.

Confort
Nu in cele din urma, cei mai buni adidasi pentru alergare sunt confortabili chiar si dupa o sesiune lunga de exercitiu. Fiecare pantof este diferit in functie de persoana care il poarta, insa designul acestuia, incepand cu captuseala interioara si pana la felul in care iti imbraca glezna, va influenta decisiv nivelul de confort oferit.

Aspectul
Aspectul exterior al pantofului de alergat nu are mai nimic in comun cu suportul oferit gleznei, confortul sau alte caracteristici importante. Totusi, daca gasesti pantofi de alergare care sunt pe cat de confoirtabili, pe atat de frumosi, de ce sa nu folosesti o pereche care incanta ochiul. Pantofii tai sport vorbesc despre tine, asadar e important sa fie si aspectuosi, dar si utili.

Cei mai buni adidasi pentru alergare te vor ajuta sa alergi mai mult si mai bine. Acestia au fost proiectati sa iti asigure suportul si confortul necesare in timpul alergatului pentru a diminua efectele nedorite ale acestui sport asupra muschilor si incheieturilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *