Cea mai buna masina de facut inghetata

Inghetata este un desert popular care este consumat mai ales pe timpul verii. Daca nu ai incercat pana acum sa faci inghetata in casa, este cazul sa incerci. Gustul este incomparabil mai bun decat inghetata din comert. De obicei este inclusa si o carte cu retete, dar ca idee se folosesc in principal iaurt dregresat si fructe.
Vei simti din plin aroma fructelor (banane, piersici, mango ..) si a ingredientelor pe care le vei pune (ciocolata, cacao, vanilie ..).

Se Merita sau Nu?
Fara indoiala ca da pentru ca gustul si aroma naturala a fructelor sunt incomparabile cu inghetata din comert iar pretul unui asemenea aparat de facut inghetata este destul de mic. Chiar si o inghetata simple, din iaurt si cateva banane, este delicioasa. De fapt, iti recomand sau cel putin eu asa prefer, ca sa nu pui foarte multe arome si ingrediente, pentru a simti din plin savoarea.

Desigur, trebuie sa ai grija sa iei fructe de calitate, aromate, preferabil ecologice, pentru a te bucura de arome deosebite.
 Tipul de masina

masina de facut inghetata cu racire pasiva: pui bolul masinii in congelator cu cel putin 8 ore inainte de preparare. Aceste boluri au intre pereti un strat de azot care mentine temperaturi foarte reci. Cand scoti bolul si aparatul va amesteca ingredientele, datorita temperaturii scazute se va forma inghetata in timpul amestecului. Avantajul acestor aparate este ca fac inghetata repede, fara sa astepti, si sunt ieftine. Dezavantajul este ca ocupa spatiu in congelator, iar daca vrei sa mai prepari inca o serie de inghetata, vasul trebuie pus iarasi in congelator.
masina de facut inghetata cu racire activa: aceste aparate se comporta ca un congelator. Prepari inghetata iar agentul frigorific al aparatului va asigura o temperatura de inghet, necesara pentru preparare. Avantajul este ca nu mai trebuie pus niciun vas in congelator si poti face mai multe serii de inghetata. Dezavantajul este ca pretul de achizitie este mai ridicat, iar masina mai voluminoasa.
Ambele variante sunt bune, cu mentiunea ca la cele pasive trebuie sa te asiguri ca iti ajunge capacitatea de preparare intrucat daca vrei sa mai faci o serie, trebuie sa astepti pana se raceste vasul in congelator.

 Capacitatea

Inseamna ce cantitate sau cate portii de inghetata poti prepara intr-o singura serie sau la o singura utilizare. Cele mai populare aparate au un volum de 1.5 litri, cea ce inseamna aproximativ 800 de grame de inghetata. Ideal este sa prepari pentru toata familia intr-o singura tura, deci asigura-te ca iti va ajunge cantitatea cumparand o masina de inghetata cu volum mare.

Timpul de preparare

Desigur ca toti vrem cat mai repede, sa asteptam cat mai putin. Cele mai bune masini de facut inghetata in casa pot prepara in 20-40 de minute, dar asteptarea merita pentru gustul de care vei avea parte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *