Topul celor mai periculoase destinaţii turistice

garbage-in-ocean

Iată mai jos topul celor mai proaste destinaţii pentru vacanţă din toată lumea:

10. Marea groapă de gunoi din Oceanul Pacific

Este denumită uneori „Vortexul de gunoi al Pacificului\” şi a adunat, cu ajutorul curenţilor din ocean, o mare parte a deşeurilor aruncate de-a lungul timpului. Majoritatea estimărilor specialiştilor spun că grămada de gunoi este mai mare decât statul american Texas, iar unii spun chiar că ar fi mai mare decât suprafaţa SUA. Croazierele în largul Oceanului nu ar dori să se oprească aici. Deşi gunoiul nu este foarte vizibil, deoarece constă în bucăţi mici, când vasele se apropie se poate vedea stratul.

9. Insulele Izu – Japonia

Acestea sunt o serie de insule vulcanice care sunt în sudul şi estul Peninsulei Izu, din provincia Honshu. Din punct de vedere administrativ, aici sunt două oraşe şi şase sate. Din cauza originii lor vulcanice, insulele au în atmosfera sulf. Rezidenţii de pe insulă au fost evacuaţi în 1953 şi în 2000 din cauza activităţii vulcanice şi a nivelului mare de gaz toxic. Ei au revenit în 2005, dar acum poartă măşti de gaz tot timpul. În plus, guvernul japonez îi plăteşte pentru a locui acolo, studiind efectele gazelor toxice asupra oamenilor.

8. Uşa Iadului – Derweze, Turkmenistan

În momentul când geologii sondau în 1971 în localitatea Derweze, ei au dat peste un depozit de gaz. Pământul de sub sonda s-a prăbuşit, iar oamenii s-au gândit că cea mai bună soluţie pentru a evita scurgerile de gaz toxic ar fi să dea foc la groapă, sperând ca focul să se oprească într-o săptămână. De atunci până astăzi, gaura de gaz este în flăcări.

7. Grădinile otrăvitoare din Alnwick – Marea Britanie

Inspirată de Grădina Botanică din Padova (Italia) unde se cresc plante otrăvitoare, carnivore sau periculoase, la Alnwick s-a deschis o grădină dedicată special acestora. Printre plantele prezentate la Alnwick se găsesc unele obişnuite, care pot fi găsite pe marginea drumului, tutun, dar şi câteva lucruri mai speciale, pentru care britanicii au primit autorizaţie: cannabis şi frunze de coca.

6. Mina de azbest – Quebec, Canada

Azbestul este un set de şase minerale apreciate pentru rezistenţa lor la incendii şi pentru capacitatea de a absorbi sunetele. Cu toate acestea, materialul este un risc medical extrem, cei care sunt expuşi riscând să sufere de cancer. În Europa, minele de azbest au fost interzise. Cu toate acestea, în Quebec mina Thetford este încă funcţională şi poate fi vizitată, deşi nu este recomandat. Mina oferă trasee turistice cu un autobuz în timpul verii, acestea fiind gratuite.

5. Insula Ramree – Birmania

Insula Ramree este o mlaştină uriaşă, casă pentru aproape 1.000 de crocodili de apă sărată, cei mai periculoşi din lume. De asemenea, pe insulă se găsesc şi ţânţari care pot transmite malarie şi scorpioni veninoşi. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial insula a fost scena unei bătălii de şase săptămâni. O descriere a bătăliei este de-a dreptul şocantă: „Sunetele mitralierelor în mlaştina neagră erau întrerupte de ţipetele oamenilor răniţi şi striviţi în colţii acestor reptile uriaşe şi de sunetul crocodililor care ieşeau din apă, o cacofonie din Iad care nu a fost replicată niciodată pe Pământ. Dimineaţă vulturii veneau să strângă ce au lăsat crocodilii în urmă. Din cei 1.000 de japonezi care au intrat în mlaştină, doar 20 au fost găsiţi vii\”.

4. Şoseaua Yungas

A fost intitulată drumul morţii şi se întinde pe aproape 61 de kilometri, între capitala La Paz şi Coroico. Este considerată una dintre cele mai periculoase şosele din lume, aproximativ 200-300 de persoane fiind ucise anual. Drumul include şi locurile marcate cu o cruce unde maşinile au căzut în prăpastie. Construit în 1930, este unul din puţinele drumuri care uneşte pădurea amazoniană din nordul Boliviei de capitală. Majoritatea traseului nu este mai lat de 3,2 metri şi de multe ori există loc doar pentru o singură maşină. Ploaia, ceaţa şi praful fac vizibilitatea să scadă şi pericolul să crească.

3. Vulcanii Noroioşi din Azerbaijan

Vulcanii noroioşi nu sunt de obicei periculoşi, ci doar murdari. Erupţiile vulcanice sunt foarte dese în Azerbaijan, deşi ţara nu are vulcani activi de orice fel, ci doar aceşti noroioşi. De cele mai multe ori, aceştia sunt inofensivi, dar o dată la 20 de ani vulcanii erup puternic şi pot provoca victime şi împroşca zona cu noroi. Una din erupţii, de exemplu, a fost vizibilă de la 15 kilometri distanţă.

2. Zona de alienaţie – Cernobîl

Zona de 30 de kilometri din jurul centralei nucleare de la Cernobîl este administrată cu atenţie de către ministerul pentru situaţii de criză din Ucraina. Unii locuitori nu au vrut să-şi părăsească zona de baştină, deşi riscau să se îmbolnăvească, dar cu timpul majoritatea au plecat. În 2009, în zona de 30 de kilometri mai trăiau 400 de persoane. Jumătate locuiesc în oraş, iar unii sunt împrăştiaţi prin satele din apropiere. Jafurile sunt populare în această zonă, aşadar turiştii sunt avertizaţi să nu ajungă prea aproape de zona de alienaţie pentru că sunt expuşi la două riscuri: jaf sau expunerea la radiaţii periculoase.

1. Insula Queimada Grande – Brazilia

Pe această insulă de lângă Sao Paolo nu există locuitori. Cercetătorii au spus că aici există între unul şi cinci şerpi pe metrul pătrat. Aceştia nu sunt animale de mici dimensiuni, ci cobre veninoase, care sunt responsabile pentru 90% din tragediile cauzate de muşcăturile de şarpe. Şerpii sunt lungi de jumătate de metru şi un venin care topeşte carnea din jurul muşcăturii. Locul este atât de periculos, încât orice persoană care vrea să studieze şerpii are nevoie de autorizaţie.

Topul celor mai periculoase destinaţii turistice

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *