Cel mai bun frigider

Frigiderul este unul dintre cele mai importante articole ce le poti achizitiona pentru casa ta. In prezent un frigider bun il gasesti la un pret pornind de la 1500 lei si poate depasi pragul de 20000 lei (da, pentru un frigider de familie).

Diferenta de pret este mare iar de cele mai multe ori se observa in performantele aparatului.

Cand ne alegem un frigider trebuie sa tinem cont de urmatoarele criterii:

1. Tipul frigiderului

Un prim pas este alegerea tipul de aparat frigorific, care poate fi:
• frigider simplu / cu o usa: are un singur compartiment, nu exista insa spatiu pentru congelator. De regula acest tip este intalnit des in hoteluri;
• frigider cu doua usi: sunt dotate cu doua compartimente, de regula in compartimentul superior este congelatorul iar in cel inferior este frigiderul;
• combina frigorifica: are doua compartimente. Combina frigorifica fata de frigiderul cu doua usi are congelatorul mai spatios, iar amplasarea acestuia este in partea de jos, iar frigiderul se afla in partea de sus. Motivul principal al acestui tip de design este utilitate: deschizi de mai multe ori frigiderul, fata de congelator, prin urmare compartimentul frigiderului trebuie sa iti fie la indemana;
• congelator: au un singur compartiment, destinat congelarii alimentelor;
• frigider side-by-side: este dotat cu doua compartimente unul in partea stanga, al doilea in partea dreapta, in general compartimentul din dreapta este destinat frigiderului iar cel din stanga congelatorului. Un avantaj al acestui model este sesizat in special de persoanele care nu au spatiu propriu-zis pentru deschiderea unei singure usi mari;
• frigider tip frantuzesc: frigiderul are doua compartimente, in partea de jos este congelatorul, iar in partea de sus frigiderul cu doua usi si deschidere la mijloc.
• frigidere incorporabile: sunt menite sa se potriveasca cu mobilierul din bucatarie, este recomandat un astfel de model atunci cand aveti posibilitatea sa faceti mobila la comanda, sau deja achizitionata aveti spatiu special amenajat.

2. Spatiul din casa

Al doilea pas: trebuie sa decizi unde doresti sa amplasezi noul frigider si sa masori spatiul pentru a te asigura ca incape. Nu uita sa iei in calcul faptul ca ai nevoie de spatiu rezonabil atunci cand deschizi usa aparatului. Daca nu ai suficient loc pentru a deschide frigiderul poti opta pentru un model tip side-by-side sau poti alege un model cu usile reversibile. Tips&tricks: nu uita sa masori usile prin care urmeaza sa intre viitorul aparat.

3. Capacitatea frigiderului:

Este importanta capacitatea aparatului in special daca ai o familie numeroasa si obisnuiesti sa cumperi multe alimente ce trebuie tinte la rece. Capacitatea unui frigider se masoara in litrii, iar in medie un frigider are o capacitate totala de 300 l (dintre care in functie de model 2/3 pentru frigider, restul pentru congelator). Tot referitor la capacitate este important sa te asiguri ca numarul rafturilor este suficient, ca pot fi ajustate si ca exista rafturi speciale pentru acele produse mici / voluminoase (ex: sticle de vin, sticle de suc inalte, doze, vase mari etc.).

4. Caracteristici importante:

Cel mai bun frigider trebuie sa prezinte o serie de caractersitici care sa iti faca viata mai usoara, in continuare voi prezenta cateva exemple:

• frigider no-frost – este caracteristica necesara la orice frigider modern. Aerul rece, uscat circula intensiv in interiorul frigiderului astfel incat sa fie eliminata umezeala si impedica formarea de gheata pe peretii aparatului precum si lipirea pachetelor din congelator. Frigiderele no-frost nu necesita dezghetare. Atentie: sunt modele care au un singur compartiment no-frost, alege un model dotat cu acest sistem in ambele compartimente;
• frigider anti-bacteria – este un sistem intalnit in special la frigiderele performante, practic in pertii din interiorul frigiderului si congelatorului sunt folositi ioni de argint ce impiedica dezvoltarea bacterilor si implicit a mirosurilor, astfel alimentele vor avea o viata indelungata in frigider;
• frigider cu sistem deghetare automat – gheata din interior este topita, dupa un anumit interval de timp regulat, iar apa rezultata este colectata intr-un vas exterior, spre evaporare;
cel mai bun frigider• frigider cu dispensor pentru apa – un astfel de frigider este perfect in zilele caniculare, aparatul are un compartiment special in care poti pune apa la rece. Nu trebuie sa deschizi frigiderul ci doar sa folosesti robinetul din exterior. Atentie insa se recomanda curatarea frecventa a compartimentului special de apa;
• frigider cu dispensor pentru gheata – este asemenea celui de apa, doar ca beneficiezi de gheata;
• frigider cu functie pentru vacanta – daca obisnuiesti sa pleci des de acasa poti seta aparatul la o temeratura minima reducand astfel consumul.

5. Display extern / comenzi externe

Display-ul extern permite setarea aparatului usor, prin tastarea directa a temperaturii – pentru frigider in majoritatea cazurilor se recomanda o temperatura de 4 – 6 grade Celsius iar pentru congelator intre – 20 si – 18 grade Celsius. In cazul frigiderelor traditionale acestea sunt dotate cu un control mecanic, adica o rotita la interior, care are trepte de nivel, de regula 1 este temperatura cea mai inalta, iar cu cat numarul creste, scade temperatura. Depinde de alimentele ce la depozitati, sa creati un mediu proprice pentru pastrare.

6. Numarul de motoare

Un frigider cu un motor sau doua motoare? Recomandat este sa achizitionati un frigider cu doua motoare astfel incat cele doua compartimente sa „lucreze” independent. Exista frigidere cu compresor puternic si electrovalva ce permite functionare independent a celor doua compartimente.

7. Clasa de eficienta energetica si de climatizare

Ce este clasa energetica? Clasa energetica indica cat de eficient este aparatul din punct de vedere al consumului de curent electric. Majoritatea frigiderelor au o clasa energetica tip A, insa o sa intalniti si frigidere A+, A++, A+++, ceea ce inseamna ca acestea consuma mai putin (intre un frigider de clasa A si unul A+ poate exista o diferenta de pana la 20% de consum energetic).
Ce este clasa de climatizare? Clasa de climatizare semnaleaza limitele de temperatura ale mediului ambiant in care se garanteaza functionarea normala:
• SN – aparatul functioneaza normal intr-un mediu ambiant cu temperatura intre 10 – 32 grade Celsius;
• N – aparatul functioneaza normal intr-un mediu ambiant cu temperatura intre 16 – 32 grade Celsius;
• ST – aparatul functioneaza normal intr-un mediu ambiant cu temperatura intre 18 – 32 grade Celsius;
• T – aparatul functioneaza normal intr-un mediu ambiant cu temperatura intre 18 – 42 grade Celsius.

 

Va prezentam acum sugestiile noastre :

1.Side by side Full No Frost Samsung RSA1ZTSL1, 484 l, Clasa A+, H 178.9 cm, Inox

Cu frigider side-by-side Samsung RSA1ZTSL1 bucataria ta va arata moderna. Cu forma patrata si balamale acoperite frigiderul, ofera o imagine unitara si creeaza un mediu ingrijit in bucatarie, cu un aspect stralucitor.

Functii principale: no-frost, debit multiplu, rafturi flexibile, sistem multiflow, dispersor de apa.
2.Combina frigorifica Bosch KGE49BI40, 413 l, Clasa A+++, H 201 cm, Inox

Fructele si legumele raman proaspete mai mult timp, datorita sistemului de control al umiditatii – tehnologie LowFrost. Aspectul este placut, uniform potrivit pentru orice bucatarie moderna. Nivelul zgomotului este redus, 34 dB.

Alte functii: holiday, super-congelare, super-racire, AirFreshFilter – filtru de carbon activ.
3.Combina frigorifica Hotpoint E4DYAAXC, 470 l, Clasa A+, No Frost, H 195.5 cm, Inox

O buna igiena a frigiderului este cea mai importanta conditie pentru pastrarea optima a alimentelor. Hygiene Advance este un tratament cu ioni de argint a peretilor interior ai frigiderului.

Este o solutie naturala, permanenta ce previne formarea mucegaiului si a bacteriilor
4.Combina frigorifica Hotpoint ENBYH 19323 FW O3, No Frost, 449 l, Clasa A++, H 195 cm, Inox

Active Oxygen elibereaza automat particule de oxigen activ in interiorul frigiderului. Acestea purifica aerul si incetinesc in mod natural procesul de deteriorare a alimentelor.

Tehnologia Active Oxygen este, de asemenea, foarte eficienta: nu necesita un consum suplimentar de energie, intretinerea sau inlocuirea aparatului frigorific.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *